توضیحات
حفظ البدن (از: غیاثالدین علی بن ایره حسینی اصفهانی (۹ق.))
شماره بازیابی: ۱۸۱۸۳/۲
شماره مدرک کتابخانه مجلس: IR۱۰-۳۱۵۶۷
زبان اثر: فارسی
عنوان و نام پدیدآور: حفظ البدن [نسخه خطی]/ از: غیاثالدین علی بن ایره حسینی اصفهانی (۹ق.)
تاریخ کتابت: ۱۲۹۱ق.
نام خاص و کمیت اثر: ص ۸۵-۱۰۵٫
قطع: ۱۵/۵*۲۵/۵سم. ۱۴۴ص. ۱۲-۱۳س.
آغاز، آغازه، انجام، انجامه: ۱سپاس و ستایش مر صانعی را که ارزاق حیوانات برحسب فرموده الله یبسط الرزق بر وجود لایقه مقدر و مبسوط ساخته…
۲قدید گرم و خشک است غذا هظم [کذا] کند دماغ و چشم را مضر است بروغن گاو و جغرات بخورند.
تزئینات متن:عناوین و نشانیها شنگرف.
تزئینات جلد:مقوایی ابر و باد و عطف تیماج.
نک: ملک ۵/۲۴۷؛ فهرستواره ۵/۳۴۱۳٫
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر: نوع خط:نستعلیق.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر: ماخذ فهرست: جلد ۵۰، صفحه ۴۹٫
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده: مختصری در بیان خوردنیها و آشامیدنیها مشتمل بر ۱۶ فصل که به نام نظامالدین نگاشته است: فصل اول در ذکر آبها، دویم در ذکر عرقها، سیم در ذکر شرابها… شانزدهم در ذکر گوشت چهارپایان. در پایان فصل شانزدهم ۰ص۱۰۵) مطالبی است راجع به اخلاط اربعه و علایم آنها در انسان و سپس دستورات و نسخههای طبی با عناوین «نسخه» که ظاهرا ارتباطی با کتاب نداشته باشد.
صحافی شده با: فرخنامه جمالی (منتخب)۱۰۵۳۱۲۲
موضوع (اسم عام یا عبارت اسمی عام): طب
تاریخ: ۲۰۱۳۰۴۲۰
محل و شماره بازیابی: ۱۲۰۹۳۴۸
دیدگاهی دارید؟