توضیحات
۵۰ نوع سس
سس (Sauce)، مایع غلیظی است که برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذابتر به نظر آمدن آنها به کار میرود. اصل واژه سس فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد. برای مزهدارتر کردن غذا چاشنیهای گوناگونی بکار میرود که سسها جزئی از آنها هستند.
در کشور انگلستان، سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب میشود که معمولاً همراه با گوشت کباب شده مصرف میشود.
در چین، سسها را از دانه سویا و یا لوبیا سیاه تخمیر شده همراه با انواع روغنهای تند، تهیه میکنند. مردم آسیای جنوب شرقی مثل تایلند و ویتنام، از سسهایی استفاده میکنند که در تهیه آنها ماهی تخمیر شده به کار رفته است.
سس در تهیه غذاهای فرانسوی
سسها نقش مهمی در تهیه غذاهای فرانسوی دارند. سسهای فرانسوی را با استفاده از نشاسته یا راکس (آردی که در کره تفت داده شده است) غلیظ میکنند. مهمترین انواع سس در دستههای زیر طبقه بندی میشوند:
سس بشامل که اساس آن را آرد و شیر تشکیل میدهد. سس مایونز که در تهیه آن از تخم مرغ به عنوان پیمایهساز (امولسیفایر) استفاده میکنند و سپس مواد دیگری همچون روغن و سرکه را بتدریج به آن اضافه مینمایند.
سس مایونز و یا سس سفید نوعی سس است که از تخم مرغ، روغن زیتون، سرکه و خردل درست میشود و به طور سرد مورد استفاده قرار میگیرد.
داستانهای ضد و نقیضی در مورد چگونگی پیدایش این سس وجود دارد، بسیاری از صاحب نظران معتقدند، اولین بار این سس به صورت مخلوطی از زرده تخم مرغ و روغن، در سال ۱۷۵۶ میلادی در فرانسه تهیه شد. گفته میشود این سس، نخستین بار توسط آشپزهای فرانسوی تهیه شده است.
در این کتاب ۵۰ نوع سس های مختلف آموزش داده شده است.
فهرست کتاب : سس سیر – سس خردل – سس آب مرغ – سس سفید نارگیل – سس پرتقال – سس قارچ – سس اناز – سس انار و چوقاق – سس چهار مغز – سس بال مرغ – سس عربی – سس کچاپ زنجبیل – سس ماکارونی ایتالیایی – سس گرم آبگوشت – سس قرمز آناناس – سس کدو سبز – سس سالاد – سس برای خوابانیدن گوشت – سس جوجه کباب – سس اردک – سس همبرگر – سس راویولی – سس مایونز – سس هلندی – سس کچاپ – سس پیتزا – سس ماست رژیمی – سس ماست و کاری – سس گوجه فرنگی – سس نارنج – سس مایونز رنگی – سس خامه – سس گوجه فرنگی با سبزیجات – سس گوجه فرنگی تازه – سس خامه با زرده تخم مرغ – سس فرانسوی – سس سرکه – سس سوپ – سس ماهی – سس خیارشور – سس کچاپ با خامه
دیدگاهی دارید؟