0

 

داستان دو شهر (صوتی)

توضیحات

داستان دو شهر

کتاب صوتی داستان دو شهر آخرین رمان تاریخی چارلز دیکنز، داستانی جذاب است که در لندن و پاریس، قبل و در طول انقلاب فرانسه رخ می‌دهد. این کتاب تاکنون با فروش ۲۰۰ میلیون نسخه در جهان، پرفروش‌ترین کتاب تک جلدی انگلیسی ‌زبان دنیا و یکی از مشهورترین رمان‌ها در ادبیات داستانی جهان محسوب بوده است

رمان داستان دو شهر (A Tale Of Cities)، به شرح حال چند نفر متفاوت می‌پردازد که مهم‌ترین آن‌ها چارلز دارنه و سیدنی کارتن هستند. دارنه یک اشرافزاده است که در جریان انقلاب فرانسه به نوعی قربانی می‌شود و سیدنی کارتن نیز فردی است که پس از تحمل رنج فراوان، در تلاش است تا زخم‌های خود را با عشق به همسر دارنه التیام بخشد.

هم‌چنین این رمان سرگذشت دختر جوانی به نام لوسی است که پدرش زندانی سیاسی بود که بعد از انقلاب کبیر فرانسه از زندان آزاد شد. لوسی بعد از با خبر شدن از آزادی پدرش به جست‌وجوی او پرداخت و پس از یافتن وی با او به انگلستان سفر کرد. در آن‌جا به زندانی سیاسی دیگری به نام “چارلز دارنی” برخورد کردند. لوسی و پدرش با همکاری سیدنی کارتن، وکیل مدافع با تجربه‌ی چارلز، او را از مرگ حتمی نجات داده و از زندان آزاد کردند. در این جریان سیدنی کارتن و چارلز هر دو به لوسی که حالا دختر زیبایی شده بود علاقه‌مند شدند. اما…

عشق و انقلاب مبحثی که نویسندگان بسیاری را به سمت خود کشید تا با تلفیق این دو، اثری بی‌بدیل را خلق کنند که یکی از بهترین کتاب‌ها در این باب «داستان دوشهر» است. این رمان به عنوان نمونه‌اى از کارهاى ادبى چارلز دیکنز (Charles Dickens)، اسمى است بامسما و اثرى است که در آن نویسنده به شیوه خاص خود با ایده‌آل‌هاى اروپا تماس پیدا مى‌کند. سایر داستان‌هاى دیکنز همه داستان یک شهرند، زیرا دیکنز روحا یک کاکنى بود هرچند این عنوان امروزه به نحو نامعقولى از مفهوم اولیه خود دور شده و معناى لوطى و آدم بى‌سر و پا را یافته است.

چارلز دیکنز بیشتر به خاطر سهم زیادش در ادبیات کلاسیک انگلیسی مشهور است. دیکنز نویسنده عصر ویکتوریایی است و داستان‌هایش رزمی و حماسی است و شخصیت‌های داستان‌هایش شرح دقیق و روشنی از زمانه‌ای که وی در آن می‌زیسته می‌دهند.

داستان دو شهر بیشتر آلوده به رنگ دوران آخر عمر دیکنز است. شاید گفته شود که دیکنز همچنان که پا به سن مى‌گذاشت بیش از پیش به افسردگى مى‌گرایید، ولى این ادعا به دو دلیل نادرست خواهد بود. اول آنکه آدم هیچ وقت پا به پاى گذشت عمر به افسردگى نمى‌گراید، برعکس بسیارى از عشاق جوان و افسرده را مى‌توان یافت که چهل سال بعد دل‌زنده و شادمانند. ثانیا دیکنز حتى از لحاظ جسمى هم هیچ وقت پیر نشد. آن خستگى و ملالتى هم که در او ظاهر شد در عنفوان شباب بود و علت آن هم نه گذشت عمر، بلکه کار زیاد و طبع‌آزمایى در زمینه‌هاى متعدد بود.

دیکنز در این کتاب مفاهیم شورش و طبیعت آدمى را به نحو دقیق و مقنعى باز مى‌نماید. کارلایل، داستان را به صورت یک تراژدى صرف درمى‌آورد، ولى دیکنز در داستانى که باز مى‌گوید انقلاب را به شکل یک تراژدى ارائه نمى‌دهد، چون مى‌داند که طغیان یا خروج را به‌ندرت مى‌توان تراژدى خواند؛ شورش در حقیقت امر اجتناب از تراژدى است تراژدى حقیقتى گنگ و خاموش است. مردم با فریادهاى موحش با یکدیگر مى‌ستیزند، زیرا با روح پهلوانى و احساس اخوت غیر قابل تعویض با هم درگیر مى‌شوند. اما درختان در سکون و سکوت مطلق با هم به ستیز برمى‌خیزند، چون نزاعشان همه بی‌رحمى است و امانى در کار نیست. در این کتاب، به عنوان یک تاریخ گیوتین مصیبت نیست، بلکه راه‌حل مصیبت است. گناه سیدنى کارتن گناه عادت است، نه انقلاب. افسردگى او زائیده لندن است، نه پاریس. او هیچ‌گاه مانند وقتى که سرش از تن جدا مى‌شود شاد و سعادتمند نیست.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

چارلز دیکنز
مترجم: ابراهیم یونسی

گوینده

پروین محمدیان

حجم (مگ)

668

مدت زمان (دقیقه)

1440

دیدگاهی دارید؟