0

 

بوستان سعدی (صوتی) باب پنجم در رضا


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

بوستان سعدی، باب پنجم در رضا

در این کتاب گویا باب پنجم از کتاب بوستان سعدی را با روایت، گزارش و توضیح دکتر اسماعیل آذر تقدیمتان می‌کنیم. بیشتر حکایت‌‌های سعدی‌ در بوستان‌ ظاهری‌ ساده‌ و بیانی‌ هنرمندانه‌ دارند.

بوستان‌ دارای‌ خصلتی‌ متناقض‌‌نماست‌: از یک‌ سو، زبان‌ ساده مردم‌ عادی‌ است‌ و سعدی‌ با این‌ زبان‌ برای‌ مردم‌ عادی‌ حرف‌ها دارد و از سوی‌ دیگر، به‌ هنری‌ترین‌ و استادانه‌ترین‌ شیوه و اعجاب‌انگیزترین‌ وجه‌ با اهل‌ فن‌ سخن‌ می‌گوید و برای‌ آنان‌ نیز سخن‌ها دارد. میل‌ سعدی‌ به‌ هنرنمایی‌ موجب‌ می‌شود تا در عین‌ موعظه‌گری‌ و اخلاق‌گرایی‌، به‌ کوچک‌ترین‌ بهانه‌ از میدان‌ موعظه‌ به‌ گلستان‌ مضامین‌ شعری‌ بگریزد. سعدی در سرودن‌ بوستان‌، نخست‌ به‌ فردوسی‌ و سپس‌ به‌ نظامی‌ توجه‌ داشته‌ است. وی بارها و بارها شاهنامه‌ و خمسه‌ را خوانده‌ و با شعر این‌ دو شاعر اُنس‌ داشته‌ است‌. او در ابتدای باب پنجم بوستان خودش را با فردوسی مقایسه می‌کند و برتری خویش در سرودن حماسه را در مقام مقایسه با شاهنامه قرار می‌دهد.

برای نمونه: بحرهای شعری مشترک‌ بوستان‌ و شاهنامه‌ تا کاربردِ تعبیراتی‌ مثل‌ «خداوندِ بالا و پست‌»؛ «برانداز بیخی‌ که‌ خار آورد/ درختی‌ بپرور که‌ بار آورد» و اشاراتی‌ از این‌ دست‌ که‌ «چه‌ خوش‌ گفت‌ فردوسی‌ پاکزاد…» و تضمین‌ بیت‌ِ «میازار موری‌ که‌ دانه‌کش‌ است‌ / که‌ جان‌ دارد و جان‌ شیرین‌ خوش‌ است‌» همه حاکی‌ از انس‌ سعدی‌ با شاهنامه‌ی فردوسی‌ است‌. مضامین‌ مشترک‌ بوستان‌ با خمسه‌ نیز گویای‌ توجه‌ سعدی‌ به‌ نظامی‌ و انس‌ با اشعار اوست‌.

فصل اول/ سرآغاز و حکایت

فصل دوم/ حکایت تیرانداز اردبیلی، حکایت طبیب و کرد و حکایت مرد درویش و همسایه توانگر و …

فصل سوم/ گفتار اندر اخلاص و برکت آن و ریا و آفت آن و حکایت …

دیگر نسخه های این کتاب

توضیحات تکمیلی

نویسنده

سعدی شیرازی

گوینده

امیر اسماعیل آذر

حجم (مگ)

29

مدت زمان (دقیقه)

85

دیدگاهی دارید؟


 

همچنین ممکن است دوست داشته باشید…