0

 

سلمان فارسی (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

سلمان فارسی

«سلمان فارسی» ابتدا در ایران، با باورهای «میترایی»، «زرتشتی» و «مانوی» مأنوس بود و بدین گونه با حکمت و خرد ایران باستان آشنا گشت. سپس به غرب رفت و با آیین «مسیحیت» هم‌نشین شد و سال‌ها در خدمت کلیسا بود و در کنار آن، عقاید «یهودیت» را بیشتر شناخت. از همین رو وقتی پیامبر را دید، به حقانیت دین مبین «اسلام» ایمان آورد.

اندیشه سلمان ترکیبی است از «حکمت ایرانی و اسلامی» که برآورد سال‌ها مطالعه و دریافت ادیان و حکمت‌های دیگر ‌است و اکثر فلاسفه اسلامی ایران امروز، خود را پیرو مکتب سلمان می‌دانند. این نمایش رادیویی فرصتی است مغتنم برای شناخت هرچه بیشتر این شخصیت بزرگ تاریخ ایران و اسلام.

«سلمان فارسی» صحابی مشهور پیامبراکرم(ص) و از یاران امام علی(ع) بود. اخلاق، خرد و بزرگمردی وی تا بدانجا بود که حضرت محمد(ص) در وصف او فرمود: «سلمان از ما اهل‌‌بیت است». شهرت او به‌خاطر پیشنهاد حفر خندق به دور «مدینه» در «غزوه خندق» بود.

حدود ۲۱۶ یا ۳۱۶ سال قبل از هجرت، در روستای «جی‏» (از روستاهای اصفهان) پسری به دنیا آمد که نامش را «روزبه‏» گذاشتند و بعدها پیامبر اسلام (ص) او را «سلمان‏» نامید. پدر سلمان «بدخشان کاهن‏» (روحانی زرتشتی) بود و کار همیشگی‏‌اش هیزم نهادن بر شعله آتش.
سلمان، بعد از آنکه دریافت قرار است او را شش ماه با اعمال شاقه زندانی سازند و پس از آن، اگر به آیین نیاکانش ایمان نیاورد اعدامش کنند، گریخت و روانه بیابان شد. در بیابان کاروانی دید که به سوی شام می‏‌رفت؛ پس به مسافران پیوست و رهسپار سرزمین‌های ناشناخته گردید.
سرانجام سلمان، در همان آغاز هجرت، گمشده‌‏اش را یافت و درحالی‌که برده یک مرد یهودی بود، در محضر رسول خدا (ص) مسلمان شد. پیامبر گرامی اسلام (ص) سلمان را به مبلغ چهل نهال خرما و چهل وقیه (هر وقیه معادل چهل درهم)، از مرد یهودی خرید و آزاد ساخت و نام زیبای «سلمان‏ محمدی» را بر او نهاد. واژه «سلمان‏» از سلامتی و تسلیم گرفته شده است. انتخاب این نام زیبا ازسوی پیامبر (ص)، نشانه پاکی و سلامت روح سلمان است.
سلمان پس از رحلت پیامبر (ص)، در شمار یاران علی بن ابی‌طالب (ع) قرار گرفت. با ماجرای «سقیفه» مخالف بود، اما با اجازه امیرالمومنین، با صاحبان سقیفه همکاری کرد.
در زمان حکومت خلیفه دوم، حاکم مدائن شد. با این حال، زنبیل می‌بافت و با دسترنج خودش روزی می‌گذراند. سلمان فارسی، در سال ۳۶ هجری در شهر مدائن درگذشت. مدفن وی در مدائن به «بقعه سلمان پاک» مشهور است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

محمدابراهیم جعفری

عوامل

ترجمه / اقتباس شنیداری
محمدابراهیم فجر , محمدابراهیم جعفری
تهیه‌کننده رادیویی
حسین متین
سردبیر رادیویی
محمدرضا جعفری جلوه

گویندگان

گروهی از بازیگران اداره كل نمایش رادیو , ثریا قاسمی

حجم (مگ)

40

مدت زمان (دقیقه)

115

دیدگاهی دارید؟