0

 

سرنوشت بچه شمرون (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

سرنوشت بچه شمرون

«مهربان نیکدل» بعد از مرگ پدرش درس را رها می‌کند. او رفته رفته به یکی از آرایشگرهای خوب تهران تبدیل و کار و بارش سکه می‌شود. حالا همه دوستانی که رهایش کرده بودند، یکی یکی دور و برش را پر می‌کنند.

در همان آغاز کار یکی از معلم‌های دبستان که خیلی او را می‌آزرد، به محل کارش می‌آید و از او می‌خواهد که برای گرفتن وام، ضامنش بشود. مهربان نیکدل با این که از دست او ناراحت بود، اما مردانگی می‌کند و ضامن او می‌شود. وقتی از بانک بیرون می‌آید، خودش را سرزنش می‌کند که چرا این کار را برای او انجام داده است. در همین هنگام ناگهان دستی به شانه‌اش می‌خورد و یکی از دوستان دوران بچگی‌ و مدرسه‌اش، اسفندیاری، را که حالا پزشک شده است، می‌بیند.

دو دوست با هم خوش و بشی می‌کنند و به طرف ارایشگاه به راه می افتند. روزی دکتر اسفندیاری از او می خواهد که هرچه زودتر به خانه پدرش «اسفندیاری بزرگ» برود؛ چراکه می‌خواهد موهایش را اصلاح کند. مهربان بلافاصله به خانه اسفندیاری می‌رود و در حین پیرایش موهای سر او، حرف‌هایش را هم می‌شنود.

آقای اسفندیاری از او می‌پرسد: آیا زن گرفته‌ای یا نه؟ این در حالی است که دختر آقای اسفندیاری «شوکت» وقتی در را باز کرد، مهربان او را دید و پسندید. * «سید محمود قادری‌ گلابدره‌ای» متولد ۱۳۱۸ در «گلابدره شمیران» است. او از شاگردان «جلال آل احمد» و بعد‌ها از دوستان وی بود.

وی پس از پایان تحصیلات متوسطه، برای تحصیل در رشته ادبیات به دانشگاه ادبیات دانشگاه تهران وارد شد؛ اما تحصیلش را نیمه‌‌کاره رها کرد. سپس در دانشگاه بین‌المللی لندن در رشته ادبیات انگلیسی درس خواند و در همان دوران با زنی سوئدی ازدواج کرد. گلابدره ای در سال های حضور در ایران کارهای متنوعی را تجربه کرده است.

از شبانی در کوه‌های شمیران، گردو و بلال فروشی سرِ پل تجریش، تا مترجمی زبان سوئدی، مسئولیت انتخاب کتاب‌های ایرانی برای مهاجران ایرانی در سوئد، کارشناس ارشد مرکز پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اپراتوری و فوتره گرامتری سازمان نقشه‌ برداری و…. سید محمود گلابدره‌ای در ۱۵ مرداد سال ۱۳۹۱ در سن ۸۳ سالگی و بعد از گذراندن یک دوره‌ بیماری در بیمارستان الغدیر تهران از دنیا رفت.

از محمود گلابدره‌ای تاکنون ۳۳ کتاب منتشر شده که نخستین آن «سگ کوره‌پز» در سال ۱۳۴۹ منتشر شد. وی در سال ۱۳۵۰ رمان «پر کاه» را نوشت و «بادیه» را در سال ۱۳۵۶ به چاپ رساند؛ رمانی که «عباس کیارستمی» فیلم‌نامه‌ای اقتباسی بر اساس آن نوشت. رمان‌های پرستوها، دال، حکومت نظامی، سنگ به مثقال، آقا جلال، سفر به حجله‌گاه عشق، ده سال هوم لسی در آمریکا و … از دیگر آثار وی هستند.

«داریوش مهرجویی»، از رمان «دال» فیلمنامه‌ای با نام «صحرای سرد» نوشته که موضوع آن در سوئد می‌گذرد و به زبان‌های دیگر نیز برگردانده شده‌ است.

* مخاطب گرامی آنچه را می‌شنوید براساس نسخه اول چاپ شده کتاب «سرنوشت بچه شمرون» است که با همراهی و مشاوره «علی خلیلی» (وصی ادبی نویسنده) تنظیم رادیویی شده است.

دیگر اثار این نویسنده

توضیحات تکمیلی

نویسنده

محمدباقر رضایی

گوینده

بهروز رضوی
ترجمه / اقتباس شنیداری
محمدباقر رضایی
تهیه‌کننده رادیویی
رضا قربانی
صدابردار
محسن فراهانی

حجم (مگ)

33

مدت زمان (دقیقه)

105

دیدگاهی دارید؟