0

 

شطرنج (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

شطرنج

فقط آشیل نبود که از راه پاشنه اش به پایان راه رسید؛ همه ما پاشنه آشیلی داریم که شاید خبر نداریم… «شطرنج» داستان نفس گیر و پر هیجان شطرنج بازی، مغرور و حریص و شکست ناپذیر است که با آن همه هوش به کسی که سالها در زندان حریف بازی شطرنج خودش بوده، می بازد! .

راوی داستان با دوستش در یک کشتی مسافری عازم آرژانتین هستند. قهرمان شطرنج جهان « میرکو کوچنتویچ » نیز برای شرکت در رقابت جهانی در آرژانتین، همسفر آنهاست. راوی نقشه ای می کشد تا به میرکو نزدیک شود و او را به یک بازی شطرنج در کشتی ترغیب کند.

میرکو مغرور، بی ادب و خودخواه است و اهل مراودات اجتماعی نیست، مگر برایش نفع مالی داشته باشد. او از قهرمانی در مسابقات شطرنج و حواشی آن توانسته ثروت هنگفتی به دست بیاورد و تنها هدفش از بازی شطرنج درآمد بیشتر است. راوی داستان با دوستش تصمیم می گیرند طبق نقشه ی از پیش طراحی شده، روی عرشه ی کشتی شطرنج بازی کنند تا میرکو ترغیب شود و به آنان نزدیک شود.
اما میرکو توجهی نمی کند… در ادامه مرد ثروتمندی به نام « مک کونور » با هدایت و ترغیب راوی داستان تصمیم می گیرد در ازای مبلغ بالایی با میرکو مسابقه بدهد. آنها مسابقه را به میرکو می بازند، اما در مسابقه ی دوم با کمک یک مرد غریبه به نام « دکتر بی» بازی را مساوی می کنند، میرکو که این تساوی برایش شکست محسوب می شود می پذیرد که در مسابقه ی سوم نیز شرکت کند. حالا راوی و دوستانش تصمیم می گیرند برای رقابت سوم از مرد غریبه یعنی دکتر بی بخواهند با میرکو مسابقه بدهد، اما او نمی پذیرد و….
*

«شطرنج» از آن کتاب های پرکشش و خواندنی است. «ساتیا جیت رای» درباره ی بازی شطرنج و تشریح ویژگی های روانکاوانه ی بازیگران آن، یک فیلم مشهور با عنوان «شطرنج بازان» ساخته که بسیار دیدنی است. در کتاب گویای شطرنج شما با روحیات و خلقیات شخصیت های داستان از منظر بازی شطرنج بیشتر آشنا می شوید؛ خلقیاتی مثل خودخواهی، جاه طلبی، غرور، حماقت، تعصب، جنگ طلبی، بی رحمی و البته گاهی مهربانی و بخشش. کتاب شطرنج فراتر از یک کتاب، تجربه ی دل نشینی برای آشنایی نسبی با بخش مهمی از ویژگی های روحی و روانی انسان است. از این کتاب به راحتی صرف نظر نکنید.

گفتنی است دو فیلم بر اساس همین کتاب ساخته شده است؛ اولی با نام « داستان شطرنج » ساخته شده به سال ۱۹۸۰ و دیگری فیلمی با نام « شستشوی مغزی Brainwashed محصول سال ۱۹۶۰

توضیحات تکمیلی

نویسنده

استفان تسوایک

عوامل

ترجمه / اقتباس شنیداری
محمدباقر رضایی
تهیه‌کننده رادیویی
محمود احمدی

گوینده

بهروز رضوی

حجم (مگ)

32

مدت زمان (دقیقه)

100

دیدگاهی دارید؟