0

 

جین ایر (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

جین ایر

جِین ایر (Jane Eyre) معروف‌ترین رمان شارلوت برونته خواهر امیلی برونته (نویسنده بلندی‌های بادگیر) و آنا برونته (که به خواهران برونته نیز مشهور هستند) است، که در سال ۱۸۴۷ به چاپ رسید. بر اساس این کتاب فیلم‌های متعددی نیز ساخته شده است.

این رمان درباره زندگی دختری است که در کودکی مادر و پدر خود را از دست می‌دهد و پس از ناملایماتی که از بستگان نزدیکش می بیند، به پرورشگاه سپرده می‌شود و در محیط خشک و خشن پرورشگاه بزرگ می‌شود. او سپس با سِمت معلمی به خانه‌ای اشرافی می‌رود، ارباب خانه (آقای راچستر) به تدریج به او علاقه‌مند می‌شود، ولی جین می‌فهمد که او قبلاً ازدواج کرده و همسر او (که حالا دیوانه است)، در طبقه بالای همان خانه زندگی می‌کند. جین که دل‌شکسته می‌شود، از خانه می‌گریزد و کشیشی او را بی‌هوش می‌یابند و از او نگهداری می‌کند و کم‌کم به جین علاقه‌مند می‌شود، ولی شبی (در ذهن خود) صدای راچستر را می‌شنود، سپس به دنبال او می رود و می‌فهمد که همسر دیوانه راچستر خانه را آتش زده و راچستر در حال نجات‌دادن او بینایی خویش را از دست داده است. سرانجام جین نزد راچستر می‌رود و با وی ازدواج می‌کند و آنان صاحب یک پسر می شوند.
***
از جین ایر نسخه‌های متعددی فیلم ساخته شده است. ازجمله:

جین ایر (فیلم ۲۰۱۱) به کارگردانی کری فوکوناگا
جین ایر (فیلم ۱۹۹۷) به کارگردانی رابرت یونگ
جین ایر (فیلم ۱۹۴۳) به کارگردانی رابرت استیونسون
جین ایر (فیلم ۱۹۹۶) به کارگردانی فرانکو زفیرلی
جین ایر (فیلم ۱۹۳۴) به کارگردانی کریستی کابان
جین ایر (فیلم ۱۹۷۰) به کارگردانی دلبرت من
***
این کتاب چند بار به زبان فارسی ترجمه شده است؛ از آن میان می توان به ترجمه «رضا رضایی» که «نشر نی» به چاپ رساند، اشاره کرد.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

شارلوت برونته

عوامل

کارگردان
جواد پیشگر
ترجمه / اقتباس شنیداری
قربان نجفی
تهیه‌کننده رادیویی
محمود مختاری
سردبیر رادیویی
مهدی شرفی
افكتور
فرشاد آذرنیا
صدابردار
امیر میریان

گویندگان

مهرخ افضلی , دانیال حكیمی , فرشته مردانه , شهین علیزاده , سعیده فرضی , صدیقه كیانفر , سینا نیكوكار , سارا آزادی , عبدالعلی كمالی , آزیتا صالحی , علی اصغر دریایی , مهدی كاشانیان , حسین فلاح , معصومه آقاجانی , نسرین جمالی , سعید درویش نژاد , علی عمرانی , رحمان باقریان , علی میلانی , احمد آقالو , غلامحسین بهمنیار , مجید همزه

حجم (مگ)

51

مدت زمان (دقیقه)

160

دیدگاهی دارید؟