0

 

اسطوره‌شناسی پهلوانان ایرانی


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

اسطوره‌شناسی پهلوانان ایرانی

یکی از مهمترین گرانیگاه های مفهومی ای که در اساطیر هر تمدنی وجود دارد، ابرپهلوانان هستند. آنها نقطه تبلوری هستند که چکیده معناها و بنیادهای نظام اخلاقی یک تمدن در آن متراکم میشوند و تار و پودِ شیرازه های تعریف ابر انسان در آن زمینه، خود را به نمایش میگذارند. از این رو وارسی ابرپهلوانان یکی از سرراستترین روشها برای تحلیل اساطیر یک تمدن است.

کتاب حاضر مشتمل است بر زندگینامه ابرپهلوانان که همچون میانبری برای فهم معناهای غایی در یک فرهنگ محسوب میشوند. نویسنده در بخش نخست به بررسی منش پهلوانان میپردازد و در بخشهای دوم و سوم نقش مایه پهلوان و تفاوت قهرمان پهلوان و ابر پهلوان را شرح میدهد. وی با تقسیمبندی رده های مختلفی از پهلوانان در اساطیر ایرانی به تحلیل هر یک از آنها میپردازد.

برخی از عنوانهای مطالب کتاب بدین قرار است: انواع پهلوانان؛ ساختار پهلوانان؛ ویژگیهای شاه پهلوان؛ جمشید؛ فریدون؛ کیکاووس؛ کیخسرو؛ پهلوانان شهید؛ آرش؛ سیاوش؛ پهلوانان ماجراجو؛ سندباد؛ گرشاسب؛ ضدپهلوان؛ ضحاک؛ افراسیاب؛ اساطیر ایرانی و یونانی؛ ویژگیهای ابرپهلوان و دو پیکربندی ابر پهلوانان.

سیمای پهلوانان در اساطیر ایرانی چیست؟ پهلوان و ابرپهلوان و قهرمان چه تفاوتی با هم دارند؟ چند جور پهلوان و شخصیت اساطیری داریم؟ آیا می‌توان بر مبنای روایت‌های پهلوانی چارچوبی اسطوره‌شناسانه استخراج کرد؟ چه عناصری در این چارچوب ویژه‌ی تمدن ایرانی است و کدام ویژگی‌ها، پهلوانی را به پهلوان ایرانی تبدیل می‌کند؟ آیا قواعد و الگوها و ساختارهایی یکسان و تکرارشونده در روایت‌ها و شخصیت‌های پهلوان ایرانی وجود دارد؟ رابطه‌شان با پهلوانان اساطیری سایر تمدن‌ها چیست؟ تصویر انسان آرمانی بر مبنای اساطیر ایرانی چگونه است؟ به کدام دانش و کدام اندوخته‌ی معنایی نیاز داریم تا «من آرمانی» خویش را بازسازی کنیم؟ آیا می‌توان گفت که پهلوانان نقطه‌ی تبلوری‌اند که چکیده‌ی معناها و بنیادهای نظام اخلاقی یک تمدن در آن متراکم می‌شود؟

دیگر آثار شروین وکیلی

توضیحات تکمیلی

نویسنده

شروین وکیلی

تعداد صفحات

613

حجم (مگ)

4.7

نوع فایل

تایپ شده

دیدگاهی دارید؟