0

 

فدرالیسم اقتصادی

توضیحات

فدرالیسم اقتصادی

موضوع اثر حاضر، تبیین برنامه‌ای برای پیشرفت اقتصادی کشور بر محور فدرالیسم اقتصادی است. هدف کلّی اثر، بررسی تاریخی فدرالیسم در ایران و معرفی فدرالیسم اقتصادی به عنوان ساختاری مناسب برای رشد کشور و پیشنهاد راهبردهای تحقق این ایده و امتیازات و فرصت‌های مندرج در آن است. براین اساس، مطالب اثر در چهارده فصل تنظیم شده است.
نگارنده، در فصول ابتدایی، راه‌های طی شده در ایران و کشورهای دیگر، برای رسیدن به پیشرفت و توسعه را معرفی کرده است. الگوی توسعه ایران اسلامی، فدرالیسم و سابقه آن در ایران، اثرات انقلاب اسلامی بر نظام اداری رضاشاه، از دیگر مطالب کتاب است. در ادامه، فدرالیسم در جهان مورد بررسی قرارگرفته و الگوی مناسب فدرالیسم اقتصادی برای ایران تبیین شده است. نقد و تحلیل نظریه‌های توسعه و بررسی جنبش وال‌استریت و مردمی شدن جامعه بشری، مباحث پایانی پژوهش حاضر است.

از زبان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام:

در این کتاب تلاش کرده‌ام با مشورت بزرگان اقتصاد، نظام فدرالیسم اقتصادی را طراحی کنم و پذیرای هرگونه انتقاد و پیشنهادی برای بهبود این طرح هستم. تجربه من در سازمان تشخیص مصلحت نظام و سر و کار داشتن با استان‌ها، نشان می‌دهد که این مدل برای توسعه شتابان مناسب است. البته که اگر می‌خواهیم همین مسیر لاک‌پشتی را در اقتصاد ادامه بدهیم نیازی به این طرح نیست، زیرا به هر حال حرکت کشور به سمت جلو خواهد بود، اما با ساختن پروژه‌های متعدد در بلند مدت، چاره اساسی برای این پرش بلند نداشته و نیندیشیده‌ایم و فاصله بین انتظارات مردم و درآمد مردم همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.

اصل پانزدهم قانون اساسی می‌گوید: «زبان‏ و خط رسمی‏ و مشترک‏ مردم‏ ایران‏ فارسی‏ است‏. اسناد و مکاتبات‏ و متون‏ رسمی‏ و کتب‏ درسی‏ باید با این‏ زبان‏ و خط باشد ولی‏ استفاده‏ از زبانهای‏ محلی‏ و قومی‏ در مطبوعات‏ و رسانه‏ های‏ گروهی‏ و تدریس‏ ادبیات‏ آن‌ها در مدارس‏، در کنار زبان‏ فارسی‏ آزاد است‏.»

توضیحات تکمیلی

نویسنده

محسن رضائی‌میرقائد

تعداد صفحات

318

حجم (مگ)

2.3

نوع فایل

تایپ شده

دیدگاهی دارید؟