0

 

تاریخ تریاک و تریاکی در ایران


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

تاریخ تریاک و تریاکی در ایران

کتاب تاریخ تریاک و تریاکی در ایران اثر ح . کوهی کرمانی است،ریاک ( اَفْیون )، مادّه‌ای قهوه‌ای رنگ، تلخ ، مُخدّر و اعتیادآور که عمدتاً از شیرابه تراونده از پوست نارَسِ گونه‌هایی از خشخاش کوکنار ، با نام علمیِ پاپاوِرْ سُمْنیفرُم (لفظاً، «خشخاش خواب آور»؛ از تیره کوکناریان ) به دست می‌آید که در ایران تاریخچه مخصوص به خود را دارد.

تریاک از نخستین داروهایی است که بشر شناخته است. در خط سومری علاماتی برای خشخاش به کار می‌بردند که به معنای «گیاه خوشحال» بود. در آثار یافته شده از کتابخانه آشور بانی پال ( قرن هفتم ق م)، از عصاره خشخاش که داروی همه دردها بود، نام برده شده است. مصریها کِشت خشخاش را از سومریها آموختند و از طریق آنان به خواص تریاک پی بردند. بعدها تریاک را از مصر به یونان بردند و به عنوان داروی مُسَکّن و خواب آور و ضدافسردگی از آن استفاده کردند.
ظاهراً ایرانیان از دوران باستان تریاک را می‌شناخته و از پادزهر بودن آن آگاه بوده اند. به گفته پورداود، عربها تریاک را به ایران آوردند. عربها از طریق مصریان با تریاک آشنا شده بودند و در سفرهای طولانی خود، برای رفع خستگی، آن را می‌خوردند و به شترهای خود نیز می‌خوراندند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

ح . کوهی کرمانی

تعداد صفحات

333

حجم (مگ)

12.1

نوع فایل

اسکن شده

دیدگاهی دارید؟