0

 

عیسی پسر انسان

توضیحات

عیسی پسر انسان

عیسی، پسر انسان، نوشته جبران خلیل جبران، نویسنده و شاعر و اندیشه‌ورز لبنانی است. این اثر چهارمین کتاب از مجموعه آثار جبران است که نشر سخن منتشر کرده است.

عیسی پسرِ انسان آخرین سرودی بود که جبران در ستایشِ زندگی سر داد. پس از پیامبر که نشان‌دهنده اوجِ تحوّلِ فکری نویسنده است، جبران مبادی و مبانی مکتبِ پیامبر را در این اثر و در شخصیتِ عیسی متبلور کرد.

دیدگاه جبران با روایت اناجیل اربعه از عیسی متفاوت است. او عیسی را پسر انسان می‌داند . او نام و مضمون این اثر را به بیان این دیدگاه خود اختصاص داده است. مسیح جبران انسانی است آزاده و مقتدر، شوریده بر سنّت‌های دینی و اجتماعی و نظام‌های سیاسی، و در عینِ حال داعیه‌دارِ رسالتی تازه بر پایه بخشایش و مهر است. ه نظرِ او، عیسی همچنان که اهل رأفت بود قاطع بود، و هرگز نگونبخت یا متظاهر به نگونبختی نبود. عیسایی که پسرِ انسان است فرزندِ محیط و زمانه خویش است، و هر آن که با او حشر و نشر دارد یا از او بهره می‌جوید و یا سخنی از او می‌شنود، بر اساسِ زمینه درک و دریافتِ خود، و نیز بر پایه مصلحتِ شخصی خود، با او مدارا می‌کند یا بر او می‌تازد.

عیسی پسرِ انسان جلوه‌گاهِ دیگرِ ذهن و هنرِ جبران است. او در این اثر، در سخن از عیسای موردِ نظرِ خود، به نقلِ روایت‌های متعدّد و متنوّع از زبانِ معاصرانِ مسیح می‌پردازد؛ از زبانِ مرید و همسایه و دوست و دشمن. این شخصیت‌ها یا در انجیل مذکورند، یا آفریده تخیلِ نویسنده‌اند.

جبران خودش یکی از شخصیت‌های این مجموعه است که با نام «مردی از لبنان، نوزده قرن بعد» با عیسی مسیح سخن می‌گوید.

جبران در این کتاب بر آن است که درباره عیسی مسیح دیدگاهی متفاوت با تحلیلِ مؤرّخان از حیات و شخصیتِ او به دست دهد. او می‌خواهد عیسی را از منظرِ خود تصویر کند. اگر پند می‌دهد، پندِ او به سبک و سیاقِ وصایای انجیل است، اما به لحاظِ مصداق و مبنا متفاوت است. اگر حوادثی را نقل می‌کند، به اقتضای روحیه و طبعِ خود در آنها حذف و اضافه‌هایی روا می‌دارد. جبران در این کتاب تاریخ نمی‌گوید، بلکه او شاعر و هنرمندی است که از شعر و هنرِ خود الهام می‌گیرد. مسیحی که جبران توصیف می‌کند از دایره اناجیل فراتر است ، مسیح جبران به دنبال تحقق شریعتی تازه و کشف عهدی جدید است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

جبران خلیل جبران

مترجم

محسن نیک بخت

حجم (مگ)

6.4

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

تعداد صفحات

175

دیدگاهی دارید؟