0

 

یک روز از زندگی ایوان دنیسوویچ


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

یک روز از زندگی ایوان دنیسوویچ

یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ (به روسی: Оди́н день Ива́на Дени́совича) رمانی است از الکساندر سولژنیتسین که نخستین بار در نوامبر ۱۹۶۲ در مجله ادبی «نوی میر (دنیای نو)» در شوروی سابق منتشر شد.

کتاب دربارهٔ اردوگاه‌های کار اجباری در دهه ۵۰ میلادی در شوروی سابق است و زندگی یک روز یک زندانی معمولی با نام «ایوان دنیسویچ شوخوف» را توصیف می‌کند. انتشار کتاب رویدادی نامعمول در تاریخ ادبیات شوروی بود چرا که پیش از آن هیچ کتابی دربارهٔ سرکوبی‌های دوران استالین این چنین منتشر نشده بود.

سردبیر مجله نوی میر مقدمه کوتاهی با نام «به جای پی‌نوشت» نوشت تا خوانندگان برای آنچه تجربه خواهد کرد آماده باشند. کتاب دست کم ۴ بار به انگلیسی ترجمه شده است که ترجمه آخر را سولژنیتسن تأیید کرده است.

داستان پیش رو یکی از آثار ماندگار الکساندر سولژنیتسین، نویسنده برجسته روس است. این داستان نخستین بار در نوامبر ۱۹۶۲ در مجله ادبی « نوی میر » در شوروی سابق منتشر شد که یک روز از زندگی زندانی معمولی با نام « ایوان دنیسویچ شوخوف » که به اتهامی جعلی به ده سال حبس محکوم شده است را توصیف می کند.

داستان

«ایوان دنیسویچ شوخوف» محکوم به حبس در مجموعه زندانهای گولاگ در شوروی سابق به جرم جاسوسی برای آلمانی‌ها پس از به اسارت گرفته شدن در جریان جنگ جهانی دوم می‌شود. او بی‌گناه است با این حال حکومت او را به جرم جاسوسی تنبیه می‌کند. او به ده سال زندان محکوم می‌شود اما در کتاب تأکید می‌شود که بسیاری هیچ وقت آنجا را ترک نمی‌کردند. در بند آخر گفته می‌شود که شوخوف دقیقاً ده سال در آنجا می‌ماند –نه بیشتر و نه کمتر-.

جایزه نوبل

در جریان اعطای جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۷۰ به سولژنیتسین به این کتاب او به شکل خاصی اشاره می‌شود.

فیلم

در سال ۱۹۷۰ فیلمی براساس این کتاب با مشارکت انگلیس و نروژ با بازی تام کورتنی ساخته شد.

ترجمه به فارسی

کتاب تاکنون سه بار به‌دست مترجمان مختلف به فارسی برگردانده شده است:

  • رضا فرخفال، نشر کوچک (با نام «یک روزِ ایوان دنیسویچ»)
  • فهیمه توزنده جانی، نشر کتابسرای تندیس
  • هوشنگ حافظی پور، نشر دریا

توضیحات تکمیلی

نویسنده

الکساندر سولژنیتسین

مترجم

جواد میرکریمی

تعداد صفحات

167

حجم (مگ)

5

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

دیدگاهی دارید؟