0

 

دوست مشترک ما – ۲

توضیحات

دوست مشترک ما – جلد دوم راسته ای طولانی

کتاب دوست مشترک ما، کتابی است که درباره « پول، پول، پول و اثری که پول در زندگی دارد» سخن می گوید. داستان کتاب درباره زندگی مرد جوانی به نام جان هارمون است که به تازگی از سفری دور به لندن بازگشته تا ارثیه کلانی که از طرف پدرش برای او به جا مانده را تصاحب کند.

در این میان تنها دو مشکل هست: یکی آنکه پدرش شرط برخورداری از ارثیه را ازدواج او با دختری به نام بلاویلفر قرار داده که پولکی بودنش شهره آفاق است. و دیگری اینکه خبر مرگ جان هارمون زودتر از خودش به لندن می رسد. جسد فردی که لباس های او را به سرقت برده در رودخانه تیمز پیدا می شود، و هویت وی را به اشتباه همان فرزند سفر کرده آقای هارمون تشخیص می دهند.

در اثر این حادثه، طبق وصیت، آنچه که به ارث مانده به دو خدمتکار وظیفه شناس پدر، یعنی خانم و آقای بافین، می رسد. و به این ترتیب فرصت ویژه ای در اختیار جان قرار می گیرد تا بی آنکه شناسایی شود با بلاویلفر و وارثان پدرش از نزدیک آشنا شده، و اثر مرگ خود را بر زندگی دیگران بسنجد. به راستی هم این مرگ، و رسیدن پول هنگفت به خانواده بافین، سرنوشت افراد زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد و ماجراهای بسیاری را در گوشه و کنار شهر لندن سبب می شود…

این کتاب در ۶۷ فصل نوشته شده است که عنوان برخی از آنها عبارتند از: مردی از ناکجا‌‌ آباد، دو خدمتکار جدید، معمای بی‌جواب، جانشین،‌ تمامی ماجرا تاکنون، برگشت روز شادی، در تاریکی، دام گستری، فریاد کمک و دو جای خالی.
به نظر منتقدان این اثر بیش از دیگر آثار نویسنده به موضوع پول و نقش آن در زندگی پرداخته است آن‌چنان که در آن روابط شخصی انسانها تا حد تلاش برای کسب قدرت کاهش می‌یابد. در این داستان دیکنز با ذکر سخنان شخصیت‌ها، پوچی آنها را به نحو تحسین‌انگیزی آشکار می‌کند و حقیقت وجود آنها را پیش چشم خواننده به تصویر می‌کشد.

در بخشی از «دوست مشترک ما» می‌خوانیم:
در آن هنگام که بلا در خیابانهای تنگ شهر ره می‌سپرد شهر (لندن) به اندازه کافی نومید کننده به نظر می‌رسید. بسیاری از کارخانه‌های پول‌ساز آن بادبان فروهشته بودند و دست از کار کشیده بودند یا کار آن روز را به پایان رسانده بودند. صاحبان کارخانه‌ها همه رفته و مسافران نیز راه افتاده بودند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

چارلز دیکنز

مترجم

عبدالحسین شریفیان

حجم (مگ)

10

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟