0

 

داستانهای عشقی پاکستان


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

داستانهای عشقی پاکستان

کتاب نایاب “داستان‌های عشقی پاکستان” اثری است نگارش یافته به دست دکتر خواجه عبدالحمید عرفانی که حدود شصت سال پیش چاپ و منتشر گردید.

تا قبل از مرزبندی‌های جدید در قرون معاصر، پاکستان بخشی از ایران بزرگ بود. از همین‌روی این سرزمین دارای تاریخی مشترک با ایران بوده و تشابهات فرهنگی فراوانی با تمدن ایرانی دارد.

این کتاب از شش داستان قدیمی و بسیار مشهور تشکیل شده است که تقریبا تمام مردم پاکستان با آن‌ها آشنا هستند. درون‌مایه و موضوع تمام اینت شش داستان حکایت‌هایی عاشقانه بوده و بسیار دلنشین می‌باشند. این داستان‌ها که برخی از آن‌ها در هندوستان نیز بسیار مشهور هستند، به نوعی درآمیخته با فرهنگ آریایی پاکستانی‌ها شده و روح مردمان این منطقه را در خود دارند.

برخی از محتویات این داستان‌ها، احتمالا باید برای مخاطبین ایرانی نیز آشنا باشد. چرا که دیده شده است شعرای ایرانی گاها در لابلای اشعار خود به این روایت‌ها پرداخته‌اند.

از مقدمه کتاب به قلم دکتر ناظرزاده کرمانی، استاد کرسی تاریخ ادبیات:

آری شش داستان نغز عشقی که قرن ها خاطر نسل های سرزمین پهناوری را به خود مشغول داشته و سرایندگان و خوانندگان آن رخ در نقاب خاک کشیده یا پیکر آنان مطابق رسم دیرین در آتش سوخته و در هر صورت به باد رفته اند. ولی این داستانها همچنان در میان جان ساکنان افسانه ای هند و پاکستان جای گرفته اند و خدا داناست تا کی باقی خواهد ماند. تا داستانی محشون از نکته های عالی روانشناسی و اخلاقی و اجتماعی آمیخته به چاشنی پرنشئه عشق نباشد، ذوق فطری مردم یک سرزمین حاضر به قبول و نگهداری و ترویج آن نیست، اما چون منکر اختلاف ذوف ها نمی توان شد، ای بسا افسانه ملی یک قوم پیش قوم دیگر آنقدرها ارزنده و سرگرم کننده نباشد ولی به هر صورت از آنجا که ملل مختلف جهان با همه کثرت ها از لحاظ احساس و ادراک وحدت کلی نیز دارند، داستانهای کهن یکدیگر را هم بر حسب ارزش واقعی آن پسندیده اند. شش داستان که خلاصه آن در این کتاب گردآوری شده، از داستانهای مشهور پاکستانی است و یکی از امتیازات هر کدام برای ما ایرانیان این است که شاعران پارسی گوی آن سرزمین پهناور به اقتضای عشق فراوان به زبان و شعر دلکش پارسی، این داستانهای رایج و مورد قبول را از زبان اصلی به شعر پارسی نیز ترجمه کرده اند و به همین جهت جای دارد هر ایرانی علاقمند به زبان مادری از این آثار دلنشین آگاهی داشته باشد…

توضیحات تکمیلی

نویسنده

خواجه عبدالحمید عرفانی

تعداد صفحات

252

حجم (مگ)

7.5

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

دیدگاهی دارید؟