0

 

ادبیات فارسی (از عصر جامی تا روزگار ما)

توضیحات

ادبیات فارسی (از عصر جامی تا روزگار ما)

این کتاب ترجمه اثری است از((محمدرضا شفیعی کدکنی)) با عنوان: ((Persian Literature From the Time Jami to the Present Day))در اثر حاضر گستره ادب فارسی در یک دوره پانصد ساله از زمان جامی تا عصر حاضر در شش فصل بررسی می‌شود :

((عصر تیموری(عصر چیستان، تصنع و تکرار)))، ((عصر صفوی(سبک هندی)))، ((دوره قاجار(دوره بازگشت و تکرار)))، ((عصر مشروطه(ادبیات زندگی ادبیات مردم)))، ((پس از کودتای ۱۲۹۹(طلیعه زمستان سیاه))) و ((پس از جنگ جهانی دوم(دوره گسترش تجربه و نوآوری))) .دکتر((شفیعی)) در این نوشتار سبک هندی را باز گشوده‌اند .

بحث در خاستگاه و ویژگی‌های شعر هر دوره، شناساندن شگردهای شاعران عصر تیموری، و اوج و ابتذال شعر و سارانجام به دست دادن معیارهای سنجش و شناخت نظم و نثر دوره‌های مختلف از مباحث کتاب به شمار می‌آید . نویسنده در بخشی از کتاب تصریح می‌کند :

((به نظر من در تاریخ ایران و آسیای مرکزی، عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی چنان پیچیده و مبهم است که هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای فراز و نشیب‌های ادب فارسی در سده پانزدهم میلادی(نهم هجری) نمی‌توان یافت)) .وی در ادامه می‌افزارید :

((اگر از برخی چهره‌های استثنایی ادب فارسی که در هفت سده نخستین دوران اسلامی ظهور کردند، یعنی فردوسی، خیام، سنایی، عطار، مولوی، نظامی، خاقانی، سعدی وحافظ چشم بپوشیم برجسته‌ترین شاعران معاصر از شاعران عصر صفوی یا شاعران معاصر از شاعران دیگر کوچک‌تر نیستند .

برای نمونه ((صائب)) بسی بزرگ‌تر از((خواجو)) و ((سلمان ساوجی)) و ((جامی)) است، و در روزگار ما نیز((بهار)) و ((نیما یوشیج)) به هیچ روی کوچک‌تر از آنان نیستند)) . در پایان، نمایه کتاب درج گردیده است .

توضیحات تکمیلی

نویسنده

محمدرضا شفیعی کدکنی

مترجم

حجت الله اصیل

حجم (مگ)

3.7

تعداد صفحات

129

نوع فایل

اسکن شده

دیدگاهی دارید؟