1

 

رابینسون کروزوئه


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

رابینسون کروزو (متن کوتاه شده)

رابینسون کِروزوئه یا رابینسون کروسو (به انگلیسی: Robinson Crusoe) (منتشر شده در سال ۱۷۱۹) مشهورترین رمان نویسنده انگلیسی دانیل دِفو است. این کتاب یک خودزندگینامه منحصربه‌فرد روحانی و خیالی است که لقب «پدر و مادر رمان انگلیسی» را برای خالقش به ارمغان آورد.

بسیاری از مورخان رابینسون کروزوئه را که از دوران نگارش خود در قرن هجدهم میلادی تاکنون، از پرخواننده‌ترین و بحث‌انگیزترین کتاب‌های عالم بوده، سرآغاز «رمان بورژوایی» یا «رمان مدرن» می‌دانند و با توجه به ادامه شاخصه‌های ساختاری، سبکی و محتوائی این کتاب در رمان بعدی اروپای غربی، نظریه مورخانی را که دن کیشوت، اثر سروانتس را سرآغاز رمان می‌دانند، رد می‌کنند.

بسیاری از نویسندگان و متفکران بزرگ دنیا از جنبه‌های مختلف به تحلیل این اثر پرداخته‌اند. ژان ژاک روسو، فیلسوف فرانسوی با تحسین این رمان در کتاب خود «امیل»، آرزو می‌کند که رابینسون کروزوئه را «همه جوانان بخوانند تا زندگی در آزادگی و سادگی و سازندگی را بیاموزند».

کارل مارکس، جزیره رابینسون کروزوئه را چون «مدل اقتصاد مدرن فردگرای جامعه بورژوازی» تحلیل می‌کند و معتقد است قهرمان کتاب، را «نماد بورژوازی» در نخستین دوره سرمایه‌داری و نماد استعمارگرانی است که در جستجوی مواد اولیه، بازار و نیروی کار ارزان، بخشی مهمی از جهان را فتح کرده‌اند و با صدور مناسبات اقتصادی اجتماعی خود، این مناطق را به مستعمره خود تبدیل می‌کنند. در رمان مشاهده می‌شود که رابینسون کروزوئه جزیره را به سبک استعمارگران بریتانیایی فتح کرده و به تملک خود درمی‌آورد. در آن خانه و قلعه و سلاح می‌سازد، یکی از بومیان را نجات می‌دهد، او را نامگذاری می‌کند، مفهوم پول و مبادله را به او یاد می‌دهد، او را به خدمت می‌گیرد و بر او فرمان می‌راند. به این ترتیب رابینسون کروزوئه طبیعت را به ابزار و کالا و آدمیان را به نیروی کار بدل می‌کند.

جیمز جویس، نویسنده ایرلندی هم که بسیار به این کتاب علاقه داشت به ستایش ارزش‌های ادبی کتاب پرداخته اما با این ایده موافق است که قهرمان داستان نمونه تیپیک استعمارگران کلاسیک به شمار می‌رود.

ادوارد سعید، متفکر فلسطینی‌الاصل هم رابینسون کروزوئه را از نخستین نمونه‌های «ادبیات استعماری» توصیف کرده و معتقد است که دوفو در این اثر ذهنیت استعمارگران انگلیسی دوران خود را به خوبی به تصویر کشیده‌است.

انتشار این رمان مربوط به دورانی می‌شود که با وقوع انقلاب صنعتی، آغاز دوران سرمایه‌داری و پیدایش طبقه متوسط شهری، جامعه اروپای غربی در حال تحول فرهنگی مهمی بود و همین موضوع بازار رمان‌هایی را داغ کرده بود که قهرمانان آن‌ها به قصد کشف ناشناخته‌ها به فتح جهان می‌رفتند. خلق شخصیت‌های جاندار، دیالوگ‌های پربار، فضاهای زنده، پیرنگ‌های جذاب و گره‌افکنی‌های پرکشش، از خصوصیات رمان آن دوران بود و رابینسون کروزوئه از بهترین نمونه‌های این ژانر بود.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

دانیل دفو

مترجم

مهدی سحابی

حجم (مگ)

2.4

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

سرشناسه دفو، دانیل‌، 1661 – 1731م.
Defoe, Daniel
عنوان و نام پدیدآور رابینسون کروزو (متن کوتاه شده‌)/ دانیل دفو؛ ترجمه مهدی سحابی‌
مشخصات نشر تهران‌: نشر مرکز، کتاب مریم‌، 1373.
مشخصات ظاهری 142 ص‌.: مصور.
فروست نشر مرکز، کتاب مریم‌؛ شماره نشر 23. ادبیات جهان برای جوانان‌.
یادداشت عنوان اصلی‌:. Robinson Crusoe
یادداشت چاپ دوم‌: 1375.
یادداشت این کتاب تحت عنوان "روبنسن کروزوئه‌" توسط ناشرین مختلف به چاپ رسیده است‌.
عنوان دیگر روبنسن کروزوئه‌.
موضوع داستان‌های انگلیسی — 1500-1700م.
شناسه افزوده سحابی‌، مهدی‌، 1322 – 1388.، مترجم
رده بندی کنگره PZ3/د7ر9 1373
رده بندی دیویی 823/5[ج]

تعداد صفحات

147

دیدگاهی دارید؟