0

 

اسرار تمدن روم باستان


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

اسرار تمدن روم باستان

رمولوس، نخستین پادشاه رومیان، شهر رم را بنیان نهاد و به مقام پادشاهی رسید. او توانست طی ۳۸ سال حکومت، شهر را از یک شهر کوچک به شهری بزرگ و آباد تبدیل کند. رمولوس پس از مرگ به مقام خدایی رسید. سپس در سال ۲۷ قبل از میلاد، اکتاویان با عنوان افتخاری آگوستوس سزار، به عنوان نخستین امپراتور روم برگزیده شد و مدت ۴۰ سال حکومت کرد.
او در آغاز حکومت به منظور برقراری ثبات و آرامش دست به اصلاحات در زمینه‌های نظامی، مالی و سیاسی زد. پس از او، طی ۲۰۰ سال آینده امپراتوری روم به اوج قدرت و بالاترین حد قلمرو خود رسید. اما پس از قرن سوم میلادی با آغاز گشایش‌های داخلی بر سر کسب قدرت میان فرماندهان ارتش و عدم ثبات سیاسی و هم‌چنین به درازا کشیده شدن نبردهای فرسایشی روم با امپراتوری ایران و نیز هجوم اقوام شمالی، به تدریج اسباب انحطاط این امپراتوری پدیدار شد و این سیر ادامه داشت تا این که سرانجام در سال ۱۴۵۳ میلادی و با سقوط شهر قسطنطنیه به دست ترکان عثمانی، آخرین دولت رومی نیز برای همیشه از صحنه روزگار محو شد.
نگارنده در کتاب حاضر، تاریخ و تمدن یونان را ذکر و مباحثی چون خدایان و افسانه‌های روم باستان، جمهوری و امپراتوری روم، بحران قرن سوم میلادی، فروپاشی امپراتوری روم غربی، و ادامه حیات امپراتوری روم شرقی (بیزانس) را مطرح کرده است.

از پیشگفتار کتاب:
جامعه رومی براساس طبقات کاملاً مجزا سازماندهی شده بود. این تقسیم‌بندی جامعه در ابتدای تاریخ روم، در حدود قرن ششم قبل از میلاد آغاز گردید. صاحب امتیازترین و قدرتمندترین شهروندان رومی اشراف بودند بسیاری از اشراف از نوادگان مالکین ثروتمند زمین و خانواده‌های سیاستمداران انتخاب می‌شدند. سناتورهایی که بر روم حکومت کردند، از خانواده‌های اشراف ثروتمند بودند. در طبقه اجتماعی بعدی، اسب سوارها (اعضاء گارد سلطنتی) قرار داشتند. این گروه غالباً تجار ثروتمند یا صرافان (بانکداران) بودند. بسیاری از افراد در ارتش روم با دوایر دولتی اجرایی آن خدمت کردند.

بخش اعظم شهروندان رومی، توده مردم بودند، که جزء فقیرترین شهروندان نیز محسوب می‌شدند مردم معمولی سرانجام توانستند تساوی سیاسی در مقابل اعضاء گارد و اشراف، را بدست آورده و حق رشد و ارتقاء تا مقام افسر ارشد نظامی و مشاغل دولتی، را بدست بیاورند. در پائین هرم نظام اجتماعی جامعه رومی نیز بردگان قرار داشتند، که سخت‌ترین و کم اهمیت‌ترین کارها را انجام می‌دادند.

رومی‌ها از اسیران جنگی به عنوان برده استفاده می‌کردند. بردگان هیچ گونه آزادی و حق انتخابی نداشتند. حتی در میان بردگان نیز طبقه‌های مختلفی وجود داشت. زندگی سخت روزانه یک برده که در معدن‌ها کار می‌کرد، از زندگی روزانه یک برده تحصیلکرده یونانی که به عنوان یک معلم خصوصی محترم به کودکان رومی تدریس می‌کرد، از زندگی روزانه یک برده تحصیلکرده یونانی که به عنوان یک معلم خصوصی محترم به کودکان رومی تدریس می‌کرد، بسیار فاصله داشت. به هر حال، از قرن اول میلادی به بعد، شرایط زندگی بردگان بهبود پیدا کرد و بسیاری از آنها توانستند آزادی خود را بدست آوردند.
زبان مشترک در سراسر امپراتوری روم، زبان لاتین بود. از آنجایی که دیگر کسی به زبان لاتین صحبت نمی‌کند، آن را زبان مرده می‌نامند. به هر حال، بیشتر زبان‌های امروزی اروپا از جمله ایتالیایی، اسپانیایی، فرانسه و رومانیایی، از لاتین گرفته شده‌اند.
از قرن سوم قبل از میلاد، رومی‌ها شروع به تشکیل امپراتوری خود کردند و تا پیش از پایان قرن دوم میلادی موفق شدند بیشتر نواحی غرب اروپا، شرق نزدیک و شمال آفریقا را تحت کنترل خود درآورند. موفقیت امپراتوری روم در نتیجه استفاده از لژیون‌های بسیار ورزیده و تعلیم دیده و نیز مدیریت بسیار موثر آنها بود که از مرکز پایتخت رم، به خوبی کنترل می‌شد…

توضیحات تکمیلی

نویسنده

بهنام محمد پناه

حجم (مگ)

9.8

تعداد صفحات

108

نوع فایل

اسکن شده

دیدگاهی دارید؟