0

 

آسیب شناسی اجتماعی


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

آسیب‌شناسی اجتماعی (جامعه‌شناسی انحرافات اجتماعی)

“آسیب‌شناسی اجتماعی” عبارت است از مطالعه‌ی نابسامانی، اختلال و عدم هماهنگی و تعادل در کارکردهای مربوط به کالبد حیات اجتماعی انسان‌ها که با هدف شناخت کج‌رفتاری، علل و عوامل و انواع پیامدهای آن انجام می‌شود.
کج‌رفتاری شامل انواع رفتارهای نابهنجار است که اشکالی از آن در هر جامعه‌ای روی می‌دهد؛ یعنی رفتارهایی که با رفتار نرمال یا بهنجار هم‌نوایی نداشته باشد به طوری که جامعه این رفتارها را رد کرده است. این کج‌رفتاری‌ها از تخلفات جزئی در رانندگی، لباس پوشیدن‌ها و آرایش‌های عجیب و غریب تا دزدی و قتل را شامل می‌شود.
سبب‌شناسی کج‌رفتاری همزاد، خودکج‌رفتاری است. وقتی فردی مرتکب خطایی می‌شود عده‌ای به تبیین چرایی ارتکاب عمل فرد می‌پردازند. با تنوع کج‌رفتاری‌ها این تبیین‌ها شکل منسجم‌تری یافت و انواع نظریه‌ها درباره‌ی علل و عوامل کج‌رفتاری شکل گرفت. نگارنده‌ی کتاب حاضر نیز بعد از پرداختن به کلیات آسیب‌شناسی اجتماعی و کج‌رفتاری‌ها، نظریه‌های جامعه‌شناسان مختلف را درباره‌ی عوامل کج‌رفتاری بیان کرده و در بخش پایانی کتاب کج‌رفتاری‌های اقتصادی، خشونت، خودکشی، اعتیاد به موادمخدر و پیامدهای حاصل از آن‌ها را توضیح داده است.

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «جامعه شناسی انحرافات» به ارزش ۲ واحد و منبع کمکی درس «بررسی مسائل اجتماعی ایران» تدوین شده است.

جامعه شناسی انحرافات یکی از حوزه های جامعه شناسی است که با رویکردهای مختلف جامعه شناختی و با روش های علمی به مطالعه انحراف اجتماعی پرداخته و تلاش می کند مشخص کند چه نوع رفتاری به عنوان انحراف اجتماعی تعریف شود؟ چه کسی آن را تعریف نماید؟ چگونه و چرا مردم منحرف می شوند؟ و اینکه جامعه چگونه با منحرفان برخورد می کند؟ که برای پاسخ به این سؤالات و تبیین انحراف اجتماعی نظریه هایی را توسعه داده اند.

جامعه شناسی انحرافات همچنین این موضوع را مورد بحث قرار میدهد که اگر مطالعات مربوط به بزهکاری و جرم تنها به اشخاصی که متهم به تخطی از قوانین جنایی می شوند بپردازد، بسیار محدود کننده است؛ بنابراین برای پاسخ به این سؤال که چرا برخی از مردم مرتکب جرم و بزهکاری می شوند باید فراتر از تحلیل ها و تعاریف حقوقی رفت و این مشکل اجتماعی را با رویکرد های جامعه شناختی نیز مورد توجه قرار داد و پدیده انحرافی را در رابطه با ساختارها، نهادها و فرایندهای اجتماعی مورد مطالعه قرار داد.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

رحمت الله صدیق سروستانی

حجم (مگ)

26.6

تعداد صفحات

274

نوع فایل

اسکن شده

دیدگاهی دارید؟