0

 

ماندارن ها (جلد ۱)

توضیحات

ماندارن ها (جلد ۱)

ماندران ها یک رمان دو جلدی حجیم در مورد افراد روشن فکر بعد از جنگ است. کسانی که از یک سو در فضای ادبی هستند و از سوی دیگر عقاید سیاسی چپ گرایانه ای دارند ولی کاملا هم درگیر کمونیست نشده اند. ماجراها و احساس چنین افرادی هست بعد از جنگ.
رمان «ماندارن‏ها» در سال ۱۹۵۴ (۱۳۳۳)، منتشر شد و جایزه ادبى «گنکور» را نصیب نویسنده کرد. واژه «ماندارن» ریشه مالزیایى دارد و در امپراطورى چین به کارمندانى اطلاق مى‏ شد که از طریق کنکور میان افراد تحصیل کرده انتخاب مى‏ شدند. بعدها به ویژه در زبان فرانسه این واژه در مورد افراد مهم و بانفوذ از جمله متخصص‏ها و استادان دانشگاه به کار رفت و امروزه به برگزیدگان علم و ادب و سیاست اطلاق مى ‏شود. معادل این واژه در فارسى «پایوران»، «برگزیدگان» و یا «نخبگان» است. البته «ماندارن‏ها» مفهوم خاصى در زبان فرانسه دارد که مورد نظر نویسنده بوده – چون این واژه گاه با مفهوم کنایه ‏آمیز نظیر «گل سرسبد»، کاربرد دارد. نظر نویسنده نیز بیشتر جنبه طنز و انتقاد است. این واژه به روشنفکران سرگردان فرانسوى پس از جنگ جهانى دوم اشاره مى‏ کند؛ کسانى که هنوز راه خویش را پیدا نکرده ‏اند و هنوز نمى‏ دانند به درستى خواهان چه هستند.
رمان دو جلدى «ماندارن‏ها» که مى‏ توان زندگی‏نامه‏ اى داستان‏وار از نویسنده دانست که راوىِ سرگذشت گروهى از روشنفکران و صاحب‏نظران سال‏هاى پس از جنگ جهانى دوم است. موضوع یا جانمایه اصلى و محورى این رمان، سرگشتگى و بلاتکلیفى نسل روشنفکر فرانسه است. نسلى که به آرمان‏هاى کمونیستى یکدیگر اعتماد و اطمینان ندارند. اعضاى تحریریه یک روزنامه چپ‏گرا بر سرِ علنى کردن مخالفت خویش با روش‏هاى نوین استالین در شوروى، اختلاف نظر دارند.
انتقاد از شیوه تنبیهى استالین در پى برپایى اردوگاههاى کار اجبارى در نظر بسیارى از چپ‏روان فرانسه به معناى همدستى و پیروى از سیاست‏هاى چپ‏ ستیز آمریکاست.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

سیمون دوبووار

مترجم

پرویز شهدی

حجم (مگ)

11

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

تعداد صفحات

564

دیدگاهی دارید؟