اطلاعیه مهم

این کتابخانه به آدرس جدید منتقل شده است.


ورود به آدرس جدید fanuus.org

از جنبش تا نظریه اجتماعی

امتیاز 2.9 ستاره با 8 رای

somdn_product_page

توضیحات

از جنبش تا نظریه اجتماعی: تاریخ دو قرن فمنیسم

نویسنده در این کتاب جنبش‌های زنان در غرب را با نظر به منشا بروز و زمینه تاریخی ظهور و تاثیرپذیری آنها از دیگر جنبش‌های دوران خود ـ از آغاز تا به امروز بررسی نموده است .وی بر آن است تا سیر این جنبش، افت و خیز و تعلیق‌هایش را به اجمال توصیف نموده تحول فمینیسم را از یک جنبش به یک نظریه اجتماعی متکثر نشان دهد .

در نخستین بخش کتاب زمینه‌های ظهور هر یک از ادوار فعالیت‌های فمینیستی بررسی شده ویژگی‌ها و پویایی درونی فمینیسم در هر دوره خاص ارزیابی می‌شود .در بخش دوم، موج دوم فمینیسم ( ۱۹۶۰ـ ۱۹۸۰) که معمولا از آن تحت عنوان جنبش جدید فمینیستی یاد می‌شود ـ با توجه به زمینه‌های ساختاری و فضای گفتاری حاکم در این دوره و نیز چگونگی سازمان دهی و بسیج در آن، و انشعابات درونی آن، همراه با انگاره‌ها و اصول حاکم بر هر یک از جریان‌های درونی آن ـ شرح و بررسی شده است .

بخش سوم نیز بررسی موج سوم فمینیسم یعنی از سال ۱۹۸۰به بعد است ;دوره‌ای که به‌زعم عده‌ای، پایان فعالیت‌گرایی فمینیستی و جنبش فمینیستی است و به اعتقاد گروهی دیگر، دوره فعالیت‌های خرده جنبش‌های فمینیستی به شمار می‌آید .این دوره حاکی از تحولی جدید در فمینیسم و پر رنگ شدن بعد نظریه‌پردازی در آن و حرکت هر چه بیشتر به سمت تبدیل شدن به نظریه اجتماعی متکثر است .

در کتاب خاطر نشان شده است” : می‌توان ظهور هویت جمعی زنان و متعاقب آن شکل‌گیری فمینیسم را در غرب، محصول تعارضات ناشی از کارکرد نظام اقتصادی سرمایه‌داری، گفتار تجدد و دولت لیبرال دانست .تحولات فمینیسم در طول زمان، حاکی از آن است که نمی‌توان آن را پدیده‌ای واحد، یکپارچه و ثابت انگاشت، تعاملات میان جنبش زنان و ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و گفتارها و جنبش‌های مختلف از یک سو و پویایی‌های درونی جنبش از سوی دیگر به امواج سه گانه فمینیسم شکل داده‌اند .

فمینیسم در دوره‌ای عملا به جنبش حق رای زنان محدود شد، در مرحله‌ای در راه تغییر کم و بیش بنیادی روابط موجود جنسیتی عمل می‌کرد و سپس به سمت تولید نظریه اجتماعی سوق پیدا کرد .اکنون نیز با به رسمیت شناختن تفاوت‌های میان زنان، به شکل جنبش‌های کوچک، محلی و خاص، و تکثر در نظریه‌پردازی فمینیستی نمود پیدا می‌کند و بخشی از آن عملا در جریان اصلی اجتماعی سیاسی جوامع غربی جذب شده است .

🔖 book_keywords : دانلود فایل pdf از جنبش تا نظریه اجتماعی نوشته حمیرا مشیرزاده

توضیحات تکمیلی

نویسنده

حمیرا مشیرزاده

تعداد صفحات

583

حجم (مگ)

13.3

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

شماره کتابشناسی ملی م‌81-40329
سرشناسه مشیرزاده‌، حمیرا،
عنوان و نام پدیدآور از جنبش تا نظریه اجتماعی‌: تاریخ دو قرن فمینیسم / نویسنده حمیرا شیرزاد.
مشخصات نشر تهران‌: نشر و پژوهش شیرازه‌، 1382.
مشخصات ظاهری بیست‌، 576 ص.
فروست مجموعه مطالعات زنان‌؛ 1.
یادداشت چاپ چهارم: 1388.
یادداشت کتابنامه‌: ص‌. [529] – 566؛ همچنین به صورت زیرنویس‌.
موضوع فمینیسم — ایران — تاریخ
موضوع زنان — ایران — مسایل اجتماعی و اخلاقی
موضوع زنان و سوسیالیسم
موضوع زنان — ایران — فعالیت‌های سیاسی
رده بندی کنگره HQ1154/م5الف4 1382
رده بندی دیویی 305/42

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “از جنبش تا نظریه اجتماعی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *