اطلاعیه مهم

این کتابخانه به آدرس جدید منتقل شده است.


ورود به آدرس جدید fanuus.org

آقاخان ها

امتیاز 3 ستاره با 2 رای



.

somdn_product_page

توضیحات

این کتاب در رابطه با سرگذشت آقاخان ها است که رهبرى یکى از جوامع اسمعیلیه را که در هند غربى، پاکستان، شرق افریقا و در خاورمیانه و ایران سکونت دارند به عهده داشته و دارند.

قاسم شاهی ها که در واقع بعد از چندین انشعاب در میان اسماعیلیه ها بوجود آمدند، توانستند راه را برای خود هموار سازند و پیوسته امامانی را معرفی نمایند و بگویند که فلان شخص امام معصوم و خلیفه رسول خدا ست و از نسل و نوادگان ایشان محسوب می شود. در این میان چهل و چند نفر یکی پس از دیگری به قدرت رسیدند و خود را امام معرفی نمودند؛ تا اینکه نوبت به «محمد حسن حسینی» یا «حسنعلی شاه» رسید.

وی نوه ی «میرزا ابوالحسن خان» معروف به «سید کهکی» حکمران کرمان بود. پدربزرگ وی در حمله لطفعلی خان زند به کرمان از حفظ شهر باز ماند و توسط آقا محمد خان قاجار از مقامش برکنار گردید و در روستای کهک در طراف قم گوشه نشین شد. پس از مرگ میرزا ابوالحسن خان، فرزندش «شاه خلیل الله» متصدی امور پدر شد و رهبری اسماعیلی های نزاری را عهده دار گردید و سرانجام در فتنه هایی که در حوالی کرمان و شهر بابک و هند ایجاد کرد کشته شد. از این رو همسر و خانواده اش از طرف فتحعلی شاه قاجار به تهران فراخوانده شدند.

پسر سیزده ساله شاه خلیل الله، حسنعلی شاه به همراه مادرش به تهران آمدند و در دربار از احترام بالایی برخوردار گردیدند و فتحعلی شاه دختر بیست و چهارم خود، سروجهان را با ۲۳هزار تومان هزینه عروسی به عقد حسنعلی شاه در آورد و به او لقب «آقاخان» داد و چنین شد که حسنعلی شاه «آقا خان اول» شد. او چهل و ششمین امام اسماعیلی های نزاری گردید.

پس از مرگ فتحعلی شاه و بر تخت نشستن محمد شاه قاجار، آقا خان اول به عنوان حاکم راهی کرمان گردید و پس از چندی به خاطر مشکلاتش با درباریان شاه، در ارگ بم تحصن نمود. محمد شاه که این حرکت را برضد خود می دانست سپاهی برای سرکوب وی فرستاد و او را شکست داد. آقاخان پس از شکست در اولین حرکت سیاسی و نظامی خود، به املاک خانوادگی اش در محلات آمد و دو سال در آنجا ماند.

بین آقاخان و درباره شاه و شخص خود شاه تنش هایی بود و درگیری هایی واقع گردید و آقا خان برای خود حکم جعلی ساخت که از طرف شاه به حکومت کرمان رسیده و همین جنگی بین او و شاه ایجاد کرد و سبب شد تا در اولین هفته ماه اوت ۱۸۴۱ میلادی (محرم ۱۲۵۷هـ.ق) از ایران فرار کند و با حدود یکصد سوار خود را به پاسگاه انگلیسی ها در حوالی قندهار افغانستان برساند….

🔖 book_keywords : دانلود فایل pdf آقاخان ها نوشته ماهر بوس

توضیحات تکمیلی

نویسنده

ماهر بوس

تعداد صفحات

587

حجم (مگ)

11

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

ناشر
کتاب سرا
زبان
فارسی
مکان چاپ
تهران
مترجم
محمود هاتف
سال چاپ
1376

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “آقاخان ها”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *