توضیحات
بذر، یکی از نهادههای تولید محصولات کشاورزی، نقش تعیینکنندهای در مقدار محصول تولیدی و هزینههای تولید دارد. برای تولید محصول کشاورزی، باید مقدار معینی بذر در واحد سطح کاشته شود تا عملکرد بهینه از کاشت محصول به دست آید.
این مقدار بهینه بذر در واحد سطح، معمولا از تحقیقات علمی بهدست میآید و بر اساس نوع خاک، شرایط آب و هوایی، آبی یا دیم بودن محصول متغیر است. مصرف بذر کمتر از مقدار بهینه در کاشت محصولات کشاورزی، کاهش عملکرد را به دنبال خواهد داشت که نتیجه آن کاهش درآمد بهرهبرداران خواهد بود.
فهرست مطالب دستورالعمل کاهش مصرف بذر گندم :
- مقدمه
- دلایل افزایش مصرف بذر
- آگاهی نداشتن از زیانهای مصرف بیرویه بذر
- کاشت تأخیری محصول
- استفاده از بذر نامناسب
- کاشت در بستر نامناسب بذر
- استفاده از روش بذرپاشی
- کالیبره نبودن کارندهها
- استفاده نکردن از نشانهگذار (مارکر) در کارندهها
- راهکارهای کاهش مصرف بذر
- افزایش آگاهی کشاورزان نسبت به زیانهای مصرف بیرویه بذر
- جلوگیری از کاشت تأخیری
- استفاده از بذر مناسب
- تهیه بستر مناسب برای بذر
- استفاده از بذرکاری بهجای بذرپاشی
- کالیبره کردن کارنده
- تنظیم مارکر کارنده
دیدگاهی دارید؟