اطلاعیه مهم

این کتابخانه به آدرس جدید منتقل شده است.


ورود به آدرس جدید fanuus.org

محاکمات فلسفیه

امتیاز 3 ستاره با 9 رای



.

somdn_product_page

توضیحات

یا داوری بین نصیرالدین طوسی و دبیران کاتبی

خواجه نصیر طوسی را در علم، همتای ابن سینا دانسته‌اند؛ با این تفاوت که ابن سینا در طب سرآمد بود و خواجه‌نصیر در ریاضیات.برخی معتقدند دفاع خواجه نصیرالدین طوسی از ابن سینا در برابر انتقادات فخر رازی، در کتاب شرح اشارات، موجب احیای فلسفه در آن عصر شده است.

هم‌چنین خواجه نصیر را مبتکر روش فلسفی در کلام شیعه دانسته‌اند.به باور مرتضی مطهری، تمام آثار کلامی بعد از خواجه نصیر، از کتاب تجرید الاعتقاد تأثیر پذیرفته‌اند.براساس برخی پژوهش‌های معاصر، خواجه نصیر طوسی، از یک سو شارح و مکمّل فیلسوفان و دانشمندان پیش از خود بوده، و از سوی دیگر سرمشق دانشمندان پس از خود شده است.

بسیاری از دانشمندان مسلمان و همچنین اسلام‌شناسان غربی، از او ستایش کرده‌اند. تعابیر مختلفی که درباره خواجه طوسی شده نشانگر جایگاه علمی اوست برخی از آنها عبارتند از: سلطان المحققین فخر الحکما و مؤیّد الفضلا، نصیر الملّه و الدّین،محقق مدقق طوسی و حکیم عظیم قدوسی، افضل المتأخرین و اکمل المتقدمین.

فهرست

‎۱ – مقدمه در تاریخ فلسفه ( به ویژه اسلام در ایران).
‎۲- ترجمهء مطارحات فلسفیه در پنج فصل:
(‎۱) رسالهء کاتبی در اثبات واجب.
(‎۲) تعلیقات طوسی بر زسالهء کاتبی.
(‎۳) مناقشات کاتبی بر تعلیقات طوسی.
(‎۴) رد طوسی بر مناقشات کاتبی.
(‎۵) اعتراف نامهء کاتبی و پاسخ خواجه نصیر 
‎۳ – داوری بن نصیرالدین طوسی و دبیران کاتبی

🔖 book_keywords : دانلود فایل pdf محاکمات فلسفیه نوشته اسماعیل واعظ جوادی

توضیحات تکمیلی

نویسنده

اسماعیل واعظ جوادی

تعداد صفحات

439

حجم (مگ)

5.5

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

نويسنده: اسماعیل واعظ جوادی
ناشر: دانشگاه اصفهان
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 420
اندازه كتاب: وزیری – سال انتشار: 1357 – دوره چاپ: 1

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “محاکمات فلسفیه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *