اطلاعیه مهم

این کتابخانه به آدرس جدید منتقل شده است.


ورود به آدرس جدید fanuus.org

مسیح

امتیاز 3.6 ستاره با 8 رای

somdn_product_page

توضیحات

این کتاب را برای شناخت ِ یک شخصیت ِ شگفت ِ کتاب ِ مقدّس، و برای درک ِ بهتر «عهد جدید» خواندم. سراسر ِ کتاب مقدّس پر از شخصیت‌های شگفت است، اما مسیحْ انسان ِ دیگری ست. او فراتر از پیامبران ِ اسرائیل، یک انسان ِ به حقیقت (خدا) رسیده است، و آن‌که به حقیقت رسیده دیگر در بند ِ محاسبات ِ عقلانی ِ انسانی نیست. در سرگذشت‌اش می‌خوانیم که سراسر در سفر است و گویا در قید ِ نتیجه‌ی اعمال‌اش نیست، تنها می‌خواهد به آن‌چه که به آن ایمان دارد عمل کند.

اخیرن وقتی انجیل‌ها را می‌خواندم، با اطمینانْ فکر می‌کردم که بعضی شخصیت‌های شگفت ِ داستایوسکی کپی‌برداری‌شده از شخصیت‌های کتاب مقدّس اند. شخصیت ِ آلیوشای مهربان در برادران کارامازوف که بچه‌ها را به دور ِ خود جمع می‌کند، یادآور ِ شخصیت ِ مسیح است. و مسیح، بلافاصله پس از خواندن ِ انجیل‌ها، ”ابله“ را به یادم آورد. وقتی در متن ِ یاسپرس خواندم که: «عیسی مسیح قهرمان نیست، نابغه هم نیست، تعبیر ابله بیشتر در خور اوست (تعبیری که نیچه ظاهراً به‌همان معنای مراد داستایوسکی به کار برده است)؛» آن‌وقت اعتماد‌به‌نفس بیش‌تری یافتم. “ابله” نیز مانند مسیح انسان است، یک مسیح ِ روس، که داستایوسکی او را از میان ِ ملتی برای داستان‌اش برگزیده است.

بر اساس ِ مقدمه‌ی کتاب، یاسپرس پزشک بوده و چند زمانی در درمانگاه ِ روانکاوی هایدلبرگ کار کرده و دکتری ِ پزشکی ِ خود را گرفته است. زیر نظر نیسل، روانکاو و کالبدشناس معروف مغز، به بیماری‌ها و عوارض مغزی علاقه‌مند شد. خودش می‌گوید:

«آدمی از حقیقت ِ وجود ِ خود (existence) جز در مرزینه‌ها یا موقعیت‌های لاعلاج (situations-limites) آگاه نمی‌شود… یکی از دلایل انتخاب پزشکی و روانکاوی از جانب من همین بوده است. خواستم حد و مرز امکانات انسانی را بشناسم و معنای آن‌چه را آدمی به‌عادت می‌کوشد تا مکتوم دارد یا نادیده بگیرد دریابم.»

این جمله‌ها بخشی از مبانی فکر ِ یاسپرس را توضیح داده است؛ ”قرارگرفتن در موقعیت ِ دشوار“، هم زنده‌گی ِ شخص ِ یاسپرس را متأثر کرده (او مرضی داشته که بنا به تشخیص، باید تا پیش از سی‌ساله‌گی می‌مرده) و هم زنده‌گی ِ مسیح را. بیماری ِ صرع ِ داستایوسکی و برخی از شخصیت‌های‌اش ترجمانی از همین موقعیت دشوار است.

🔖 book_keywords : دانلود فایل pdf مسیح نوشته کارل یاسپرس ترجمه احمد سمیعی گیلانی

توضیحات تکمیلی

نویسنده

کارل یاسپرس

مترجم

احمد سمیعی گیلانی

تعداد صفحات

94

حجم (مگ)

0.9

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “مسیح”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *