توضیحات
این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شدهاست. بوجاری یکی از بخشهای مهم در مجموعه تکنولوژی بذر جهت دستیابی به کیفیات بالای بذور ارقام اصلاح شده، محسوب میشود.
این عمل به کشاورزان اطمینان میدهد که بذور دارای کیفیت بالایی بوده و ناخالصیهای آنها گرفته شده است. بوجاری خوب، این تضمین را به بار میآورد که کوشش قبلی اصلاحکنندگان نباتات در پیشبرد و بهبود واریتههای برتر و همچنین فعالیت تولیدکنندگان بذر در زمینه کاشت آنها، منجر به تولید بذوری شده که حداکثر کیفیت را دارا است. اگر بذری خوب ضدعفونی و بوجاری نشود، تمام زحمات قبلی که برای تولید بذور سالم به عمل آمده به هدر خواهد رفت.
فهرست مطالب کتاب اهمیت بوجاری و ضدعفونی بذر :
- مقدمه
- تاریخچه ضدعفونی و بوجاری بذر
- اهمیت بوجاری و ضدعفونی بذر
- اصول بوجاری بذر
- اهمیت خلوص بذر
- عوارض ناشی از کشت بذر بوجاری نشده
- روشهای بوجاری
- ماشینهای تمیزکننده بذر
- انواع قارچهای بیماریزا
- بیماریهای بذر زاد
- چگونگی انتقال عوامل بیماریزا به وسیله بذور
- ضدعفونی بذر
- روشهای ضدعفونی بذور
- ویگور یا بنیه بذر
- طول عمر و زوال بذر
- تولید بذر
- حملونقل بذر
- دستگاه توزین
- محافظت بذر در انبارها
- منابع مورد استفاده
دیدگاهی دارید؟