توضیحات
برنج غذای اصلی نزدیک به نیمی از جمعیت جهان و تأمینکننده ۲۱ درصد از انرژی و ۱۵ درصد از پروتئین موردنیاز ساکنان مناطق برنج خیز جهان است.
آمارهای سازمان خواروبار جهانی (فائو) نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ برای پاسخگویی به نیاز غذایی رو به رشد جمعیت جهان به ۷۶۰ میلیون تن شلتوک نیاز میباشد. این در حالی است که افزایش قابل توجه در سطح اراضی شالیزاری امکانپذیر نبوده و تنها بایستی به روشهای بهزراعی روی آورد که منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح میشوند.
فهرست مطالب آزمایش خاک و تجزیه گیاه برای برنج :
فصل اول: اهمیت آزمایش خاک و تجزیه گیاه
- مقدمه
- اهمیت خاک و تغذیه برنج
- اهمیت آزمایش خاک و تجزیه گیاه
- ضعفهای تجزیه گیاه
فصل دوم: نمونهبرداری
- هدف و ضرورت
- تعریف نمونهبرداری
- طراحی نمونهبرداری
- انواع طرحهای نمونهبرداری
- نمونهبرداری منظم (سیستماتیک) و نمونهبرداری قضاوتی یا رتبهبندی شده
- نمونهبرداری مجموعههای رتبهبندی شده
بخش سوم: آزمایش خاک
- مقدمه
- اهداف آزمایش خاک
- آزمایش خاک و مدیریت عناصر غذایی
- نمونهبرداری خاک در مزرعه
- ابزارهای نمونهبرداری خاک
- لوازم کمکی در هر دو روش
- نکات مهمی که قبل از نمونهبرداری باید به یادداشت
- عوامل مؤثر بر نمونهبرداری
- نحوه انجام نمونهبرداری
- آمادهسازی نمونه
- مراحل رشدی و نموی گیاه برنج
- مراحل فنولوژیک گیاه برنج
فصل چهارم: تفسیر نتایج آزمایش خاک و توصیههای کودی برنج
- حاصلخیزی خاک
- عناصر ضروری
- آنچه نتایج آزمایشگاهی درباره خاک به ما میگویند
- فصل پنجم: تجزیه گیاه
- نمونهبرداری گیاه در مزرعه
- ابزارهای نمونهبرداری از گیاه
- نکات مهمی که در هنگام نمونهبرداری باید به یادداشت
- روش نمونهگیری در مزرعه
- زمان نمونهبرداری
- محل نمونهبرداری
- نگهداری و انتقال نمونه گیاهی به آزمایشگاه مرجع
- آمادهسازی نمونه
- خطا در تجزیههای خاک و گیاه
- مقدار نمونه لازم برای ارسال به آزمایشگاه
بخش ششم: تفسیر نتایج تجزیههای آزمایشگاهی گیاه
- توصیه کودی بر اساس تجزیه بافتهای گیاهی
- توصیه کودی بر اساس علایم ظاهری گیاه
- تفسیر نتایج آزمایشگاه
دیدگاهی دارید؟