0

 

آشنایی با سیب زمینی شیرین و خواص آن


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شده‌است. سیب‌زمینی شیرین، گیاهی است چندساله و دولپه از خانواده نیلوفر صحرایی که بومی مناطق گرمسیری آمریکا و اندونزی می‌باشد.

در بین جنس و بیش از ۱۰۰۰ گونه متعلق به این خانواده تنها سیب‌زمینی دارای ارزش غذایی و اقتصادی است. با وجود این در چین به عنوان سالاد، سبزی پخته و یا علوفه مصرف می‌شود. این گیاه معمولا به صورت یک ساله نگهداری می‌شود.

امروزه این گیاه جز یکی از محصولات غذایی با ارزش به علت داشتن غده‌های خوراکی در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا از جمله چین، ژاپن، هندوستان، جزایر اقیانوس آرام، جنوب ایالات متحده و سایر مناطق آسیا و آفریقای شمالی و اروپا کاشته می‌شود که می‌توان گفت سیب زمینی شیرین، نوزدهمین محصول با ارزش در جهان به حساب می‌آید. در کشور ما ایران در بلوچستان می‌روید و در برخی مناطق دیگر نیز کاشته می‌شود.

فهرست مطالب آشنایی با سیب زمینی شیرین و خواص آن :

  • مقدمه
  • وضعیت تولید سیب‌زمینی شیرین در جهان
  • مشخصات گیاه‌شناسی
  • انواع سیب‌زمینی شیرین
  • قسمت‌های اصلی گیاه
  • تفاوت سیب‌زمینی شیرین با یام
  • تفاوت سیب‌زمینی شیرین با سیب‌زمینی معمولی
  • شاخص کلایسمیک (GI)
  • مواد ضد مغذی موجود در سیب زمینی
  • مراحل رشد و نمو
  • اسامی مشابه
  • ارقام زراعی
  • نیازهای اقلیمی
  • واریته‌های مناسب برای کاشت
  • مزایای پرورش و تکثیر
  • ازدیاد سیب‌زمینی شیری از طریق ترکه‌ها
  • پرورش سیب‌زمینی شیرین در آب و در خانه‌ها
  • شرایط دما و شرایط محیطی
  • شرایط زراعی
  • کاشت، فواصل و زمان آن
  • شرایط نگهداری
  • آفات و بیماری‌ها
  • ترکیبات شیمیایی ریشه‌های ذخیره‌ای
  • برداشت
  • التیام‌بخشی
  • میزان تولید در هکتار
  • انبار کردن
  • صادرات
  • خواص و کاربرد
  • روش مصرف

توضیحات تکمیلی

نویسنده

غلامرضا شریفی جهان‌تیغ، محمدرضا عباسی و علیرضا شریفی جهان‌تیغ

تعداد صفحات

95

حجم (مگ)

1.5

نوع فایل

تایپ شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟