توضیحات
این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شدهاست. سیبزمینی شیرین، گیاهی است چندساله و دولپه از خانواده نیلوفر صحرایی که بومی مناطق گرمسیری آمریکا و اندونزی میباشد.
در بین جنس و بیش از ۱۰۰۰ گونه متعلق به این خانواده تنها سیبزمینی دارای ارزش غذایی و اقتصادی است. با وجود این در چین به عنوان سالاد، سبزی پخته و یا علوفه مصرف میشود. این گیاه معمولا به صورت یک ساله نگهداری میشود.
امروزه این گیاه جز یکی از محصولات غذایی با ارزش به علت داشتن غدههای خوراکی در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا از جمله چین، ژاپن، هندوستان، جزایر اقیانوس آرام، جنوب ایالات متحده و سایر مناطق آسیا و آفریقای شمالی و اروپا کاشته میشود که میتوان گفت سیب زمینی شیرین، نوزدهمین محصول با ارزش در جهان به حساب میآید. در کشور ما ایران در بلوچستان میروید و در برخی مناطق دیگر نیز کاشته میشود.
فهرست مطالب آشنایی با سیب زمینی شیرین و خواص آن :
- مقدمه
- وضعیت تولید سیبزمینی شیرین در جهان
- مشخصات گیاهشناسی
- انواع سیبزمینی شیرین
- قسمتهای اصلی گیاه
- تفاوت سیبزمینی شیرین با یام
- تفاوت سیبزمینی شیرین با سیبزمینی معمولی
- شاخص کلایسمیک (GI)
- مواد ضد مغذی موجود در سیب زمینی
- مراحل رشد و نمو
- اسامی مشابه
- ارقام زراعی
- نیازهای اقلیمی
- واریتههای مناسب برای کاشت
- مزایای پرورش و تکثیر
- ازدیاد سیبزمینی شیری از طریق ترکهها
- پرورش سیبزمینی شیرین در آب و در خانهها
- شرایط دما و شرایط محیطی
- شرایط زراعی
- کاشت، فواصل و زمان آن
- شرایط نگهداری
- آفات و بیماریها
- ترکیبات شیمیایی ریشههای ذخیرهای
- برداشت
- التیامبخشی
- میزان تولید در هکتار
- انبار کردن
- صادرات
- خواص و کاربرد
- روش مصرف
دیدگاهی دارید؟