0

 

انقلاب انگلیس ۱۶۴۰


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

هدف از این رساله، ارائه برداشتی از رویدادهای سده هفدهم است که با آنچه اغلب ما در مدرسه آموخته ایم تفاوت دارد. خلاصه برداشت این رساله آن است که انقلاب انگلیس در دوره ۶۰ – ۱۶۴۰ جنبش اجتماعی بزرگی بود همتای انقلاب فرانسه در ۱۷۸۹٫

در انگلستان قرن هفدهم، مناسبات اقتصادی سرمایه‌سالارانه رو به گسترش بود. اشراف و بخشی از نمایندگان سرمایه‌داران در پارلمان، گرد هم آمده و سعی داشتند قدرت پادشاه را محدود سازند. در این میان اربابان فئودال از حامیان اصلی پادشاه بودند. پادشاه، سرمایه‌داران شهرنشین را ناگزیر می‌ساخت تا مالیات‌های سنگین بپردازند و به او هدایایی گرانبها ببخشند. او امتیاز انحصاری تولید و فروش صابون، شراب، زغال و آهن را در دست داشت و بازرگان ثروتمند و بورژواها را تحت فشار قرار داده، در سودجویی محدود می‌ساخت. بعدها نیز پادشاه به دلیل مخالفت‌های پارلمان با سیاست‌های وی برای مدتی پارلمان را تعطیل کرد.

در سال ۱۶۴۰ میلادی، پارلمان دوباره گشوده شده و علیه پادشاه و به نفع سرمایه‌داران و بورژواها موضع گرفت. یک سلسله شورش‌ها سراسر انگلیس را فراگرفت و مرحله اول انقلاب بورژوایی انگلیس آغاز شد. شاه دستور انحلال پارلمان را صادر کرد، اما موفق به اجرای آن نشد و پارلمان به کارش ادامه داد و به پارلمان طولانی معروف شد. بورژواها در راس و پیشه‌وران و خرده مالکان و روستاییان در پی آن به نفع پارلمان مسلح شده و خواهان محدود کردن قدرت پادشاه شدند.

پارلمان که اینک به پایگاه بازرگانان و زرسالاران سرمایه‌دار تبدیل شده بود، خواهان محدود کردن قدرت پادشاه به نفع خود بود. از سال ۱۶۴۲ میلادی، مرحله دوم انقلاب انگلیس که جنگ بین پادشاه از یک سو و ارتش پارلمان از سوی دیگر بود، آغاز گردید. شاه و حامیان فئودال او سلطنت را موهبت الهی می‌دانستند و مخالفان این موهبت بر تقسیم قدرت میان پادشاه و پارلمان اصرار می‌نمودند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

کریستوفر هیل

مترجم

علی کشتگر

تعداد صفحات

62

حجم (مگ)

13.7

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

مؤلف: کریستوفر هیل
ناشر: روزبهان
مترجم: علی کشتگر
زبان: فارسی
رده‌بندی دیویی: 900
سال چاپ: 1357
نوبت چاپ: 1
تعداد صفحات: 115

دیدگاهی دارید؟