2

 

تولید و پرورش انجیر


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

انجیر از دیرباز کشت می‌شده است. در آثار و کتاب‌های عهد قدیم به این محصول اشاره شده است. اگرچه در ایران کشت انجیر در اکثر استان‌ها رواج دارد ولی از بین آنها استان فارس با دارا بودن بیش از ۳۰ هزار هکتار انجیر و تولید سالانه بیش از ۳۰ هزار تن انجیر خشک مقام نخست کشور را دارا است.

از آن میان شهرستان استهبان با داشتن ۲۰ هزار هکتار باغ انجیر اولین و مهمترین منطقه انجیرکاری در ایران به‌شمار می‌آید. انجیر میوه‌ای است که به صورت‌های مختلف از قبیل تازه، خشک، کمپوت، مربا، شربت، مارمالاد، شکلات، بیسکویت و… مورداستفاده قرار می‌گیرد.

فهرست مطالب کتاب تولید و پرورش انجیر :

فصل اول: باغبانی عمومی

  • مقدمه
  • اصل و قدمت
  • اهمیت اقتصادی باغبانی
  • ارزش غذایی محصولات باغبانی
  • ساختار و چگونگی رشد گیاهان
  • ریخت‌شناسی گیاهی
  • طبقه‌بندی میوه‌ها
  • بافت گیاهی
  • تاسیسات و ابزارهای باغبانی
  • گلخانه و ابزارهای دستی
  • ماشین‌های تهیه بستر
  • ماشین‌های درجه‌بندی و بسته‌بندی
  • گیاه افزایی (ازدیاد نباتات)
  • گرده افشانی
  • تولید و جمع‌آوری بذر
  • خاک و مواد غذایی آن
  • آبیاری
  • مبارزه با علف‌های هرز، بیماری‌ها و آفات
  • مهمترین علف‌کش‌های مجاز در ایران
  • هرس و پیرایش
  • احداث باغ جدید
  • آماده کردن محصولات برای انبار یا صادرات

فصل دوم: تولید و پرورش انجیر

  • مشخصات گیاه‌شناسی انجیر
  • مشخصات سایر گونه‌های فیکوس
  • ریخت‌شناسی رویشی
  • ریخت‌شناسی گل انجیر
  • پارتنوکارپی
  • انواع انجیر
  • انجیر خوراکی
  • انجیر سان پدرو
  • خصوصیات زنبور بلاستوفاگا
  • تکثیر درخت انجیر
  • فاصله کاشت
  • هرس
  • مبارزه با علف‌های هرز
  • آفات و بیماری‌های انجیر
  • برداشت

توضیحات تکمیلی

نویسنده

محمد منصوری

تعداد صفحات

78

حجم (مگ)

13.2

نوع فایل

تایپ شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟