0

 

خاندان شیبانی


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

اصل خاندان شیبانی (کاشان) از عرب بنی شیبان و سلسله نسب ایشان منتهی به معدن بن عدنان است. که از قبایل عرب مستعربه می باشند.آقای یوسف شیبانی فرزند مرحوم رحمت الله شیبانی درباره ریشه خاندان شیبانی شرحی نوشته اند که عیناً در زیر نقل شده است.

خانواده های شیبانی از طرف بعضی از مورخین داخلی و خارجی و همچنین توسط عده ای از محققین خانواده مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است ولی نتایج به دست آمده در مورد جایگاه اولیه ونژاد خانواده شیبانی به یک نتیجه واحد نرسیده و تفاوت نظر در آن به چشم می خورد. اما انچه مستدل تر و قابل قبول تر است، ان است که نام خانواده در اصل به سیبان که یکی از چهارده تیره اشکانیان بوده است و به مرور زمان سین به شین مبدل شده و بای نسبت به آن اضافه گردیده است.

به هر تقدیر در آن زمانهای دور(۵۸ سال قبل از میلاد تا ۲۰۷ میلادی) چون مردان این تیره از اشکانیان به شجاعت، پردلی و امانت موصوف و نام آور بوده اند،بنابراین اوصاف از طرف وابستگاه خود به مرز داری منطقه وسیعی از غرب کشور دولت اشکانیان برگزیده شدند.

کیفیت کار و گذشت زمان و تماس دائم این مرزداران در طول خط ممتد سر حدی ایران زمین انها را با قبایل و مردمان آن سوی مرز آشنا نمود و مسلط به زبان این مردمان که عربی بوده است گردیده اند. پس از گذشت قرن ها و تغییرات در حکومت مرکزی ایران، و حوادث گوناگون و بیشمار در اواخر حکومت ساسانیان که مصادف با ظهور دین مبین اسلام بوده است، تیره شیبان نیز به دین اسلام گرویده و متعاقباً به مناطق داخلی کشور مهاجرت و ابتدا در استان فارس اسکان می یابند.

بدیهی است همانطور که در ابتدا متذکر گردید، نظر عده ای آن است که اصولا قبیله شیبان از قبایل معروف و به نام عرب بوده اند که با سایر مسلمانان به جنوب کشورایران آمدند ولی آنچه بیشتر مورد توافق و رای محققین است، همانا ایرانی الاصل بودن خاندان شیبانی است.

آقای دکتر حسنعلی شیبانی در نامه ای به تاریخ ۲۹/۰۸/۱۳۶۴ به اینجانب از قول مرحوم استاد ذبیح الله بهروز چنین می نویسد: شیبان در فارسی به معنی پسران شیب است در دوره اشکانیان یکی از چهارده خانواده ای بود که اشک، یعنی پادشاه سلسله اشکانیان ( یعنی حدود ۴۵۰ سال) از میان آنان انتخاب می شده است.

این اطلاعات و نوشته گزیده ای از کتاب خاندان شیبانی ( کاشان) که از سال ۱۳۰۶ تا سال ۱۳۶۹ توسط رحمت الله شیبانی جمع آوری شده و به چاپ رسیده است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

رحمت الله شیبانی

مترجم

به کوشش: فرامرز طالبی

تعداد صفحات

415

حجم (مگ)

22.7

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟