0

 

دو رساله در طباخی و حلواپزی


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

مهدی راونجی که کتاب «دو رساله در طباخی و حلواپزی» به کوشش او فراهم آمده است، در مقدمه آن درباره روند تصحیح دو «رساله ماده‌الحیوه» و «رساله‌ای در حلواپزی، عرقها، شرابها و آشها» و تلاش‌هایی که پیش از این توسط مرحوم ایرج افشار صورت گرفته است، توضیح داده است.

رساله مشترک نورالله طباخ آشپز شاه عباس صفوی و جمال‌الدین یحیی بن حسین معروف به مفتی حلوایی، در کتابی مستقل منتشر شد.

کتاب ۲۹۵ صفحه‌ای «دو رساله در طباخی و حلواپزی» از سوی انتشارات ابتکار دانش در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با بهای ۵۰۰۰ تومان منتشر شده است.

شاردن جواهرفروش سیاح فرانسوی در صفحه ۸۳ سفرنامه خود به ایران، درباره وضع تغذیه ایرانیان می‌نویسد: «مردم ایران زمین پرخور نیستند و بنا به عادت در تغذیه اندازه نگه می‌دارند.»

صراحت شاردن در شرح جزئیات این عادت که در ادامه علت آن را طبع مقتصد ایرانیان می‌داند نه تنک مایگی و فقر، در گفتار دیگر سیاح اروپایی یعنی تاورنیه نیز تائید می‌شود؛ او در صفحه ۲۷۹ «تاریخ صفویه» می‌افزاید: «… و ایرانیان در یک مرتبه پختنی نمی‌خورند ناهار بیشتر نان و پنیر سرکه شیره و خربزه و انگور می‌خورند ولی شب‌ها غذای پخته صرف می‌کنند.»

شاردن جواهرفروش سیاح فرانسوی در صفحه ۸۳ سفرنامه خود به ایران، درباره وضع تغذیه ایرانیان می‌نویسد: «مردم ایران زمین پرخور نیستند و بنا به عادت در تغذیه اندازه نگه می‌دارند.»

مهدی راونجی که کتاب «دو رساله در طباخی و حلواپزی» به کوشش او فراهم آمده است، در مقدمه آن درباره روند تصحیح دو «رساله ماده‌الحیوه» و «رساله‌ای در حلواپزی، عرقها، شرابها و آشها» و تلاش‌هایی که پیش از این توسط مرحوم ایرج افشار صورت گرفته است، توضیح داده است.

هر دوی این رساله‌ها را نورالله طباخ آشپز شاه عباس صفوی و جمال‌الدین یحیی بن حسین معروف به مفتی حلوایی به رشته تحریر درآورده‌اند.

قصد کتاب «دو رساله در طباخی و حلواپزی» البته ارائه روش آشپزی به سبک کتب آموزشی طباخی نیست اما با توجه به اینکه برخی لغات و اصطلاحات و یا مواد و مصالح دو رساله دشوار بوده، راونجی با رجوع به منابع معتبری همچون لغتنامه دهخدا و کتاب‌هایی همچون الابنیه و ذخیره خوارزمشاهی، معانی اصطلاحات را استخراج و در پیوست جداگانه ارائه کرده است.

این کتاب شامل مطالبی جالب مثلاً در تعریف «خشک پلاو و آنچه لازمه اوست»، «اقسام پلاو از ترش و شیرین و ساده»، «اقسام قلیه از ترش و ساده»، «اقسام شله پلاو»، «اقسام آش آردینه» و غیره است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

نورالله طباخ, جمال الدین یحیی بن حسین

مترجم

مصحح مهدی راونجی

تعداد صفحات

299

حجم (مگ)

3

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

محل نشرو پخش و غیره قم‌
نام ناشر، پخش کننده و غيره ابتکا‌ر دانش‌؛ انسا‌ن‌ امروز؛ یا‌ران‌ قلم‌؛ گنج‌ عرفا‌ن‌
تاریخ نشرو بخش و غیره ۱۳۹۱
متن يادداشت از نورالله‌ طبا‌خ‌، جما‌ل‌ الدین‌ یحیی‌ بن‌ حسین‌؛ به‌کوشش‌ مهدی راونجی‌
شماره رده TX ۷۲۵ / آ ۱ ط ۲ ۱۳۹۱
عنصر شناسه اي یحیی‌ بن‌ حسین‌، جما‌ل‌
عنصر شناسه اي راونجی‌، مهدی، ۱۳۵۲

دیدگاهی دارید؟


اعضا
Banafshe59
2 ماه 27 روز قبل

چرا کتاب دیگه ای به جای رساله طباخی و حلواپزی بارگزاری کردید؟من این کتابو می خوام دانلود می کنم می بینم کتاب طلاق و تجدده

Support
2 ماه 27 روز قبل

سلام خدمت شما لینک کتاب تصحیح شد.