توضیحات
این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شدهاست.
کشاورزان نیمه شرقی چین شمالی در دوران حکومت سلسله شانگ (۱۱۰-۱۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح) یا احتمالاً مدتها قبل از این تاریخ سویا را اهلی کردند. چند هزار سال است که مردم آسیای شرقی از سویا برای غذای انسان و دام و به عنوان دارو برای درمان بیماریهای انسانی استفاده میکنند. سویا طی ۲۵۰ سال اخیر در آمریکای شمالی کشت شده است.
ساموئل باون، ملوانی که در کمپانی هند شرقی خدمت میکرد، برای نخستین بار این گیاه را در سال ۱۷۶۵ وارد آمریکا کرد. باون سویا را از طریق لندن، از چین به ساوانا (واقع در مستعمره جورجیا) برد. او از سویایی که در مزرعهاش کاشته بود، سس سویا تهیه و آن را به لندن صادر کرد.
فهرست مطالب کتاب سویای علوفه ای :
- مقدمه
- سویای علوفهای
- اهمیت اقتصادی سویا
- مشخصات گیاهشناسی
- ارقام سویا و تناوب
- خصوصیات زراعی
- اکولوژی سویا
- عملیات زراعی و تهیه بستر
- تاریخ کاشت و مراحل رشد سویا
- آبیاری و کوددهی
- بیماریهای قارچی
- کنترل علفهای هرز سویا
- خسارت ناشی از علف کشها
- کنترل بیولوژیکی و زراعی
- مواد معدنی و مسمومیتها
- برداشت
- ارزش غذایی سویای علوفهای
- سیلو کردن سویا و مزایای آن
- کلیاتی از سیلو کردن
دیدگاهی دارید؟