توضیحات
فوائد الاغذیه
شماره بازیابی: ۴۰۹۳/۱
شماره مدرک کتابخانه مجلس: IR۱۰-۳۵۲۸۸
زبان اثر: فارسی
عنوان و نام پدیدآور: فوائد الاغذیه
تاریخ کتابت: قرن ۱۱ و۱۲ .
نام خاص و کمیت اثر: ۱پ – ۲۴۱ر.
قطع: ۷*۱۵/۵سم. ۲۵۴گ. ۱۷س. اندازه جلد: ۱۳/۵*۲۲سم.
آغاز، آغازه، انجام، انجامه: ۱بسمله. الحمدلله رب العالمین و الصلاه و السلام علی رسوله محمد و آل الطیبین الطاهرین اما بعد بدانکه آدمی مرکبست از این جسد محسوس و روحی غیرمحسوس که حکما آن را نفس ناطقه میگویند و بدن مرکبست از آب و خاک و هوا و آتش… فصل اول در حکایت قوتها و محل هر قوتی از بدن…
۲ورق طلا ورق نقره نبات ترنجبین گزنگبین عسل مصفی یکمن ترکیب کنند شربتی یک مثقال بین الطعامین و بناشتا میل نمایند نافع باد والله علم.
تزئینات متن:عنوان و نشان شنگرف.
نوع کاغذ:سپاهانی.
تزئینات جلد:تیماج قهوهای.
میان گ ۱۱۰ و ۱۱۲ افتادگی هست.
لکهگیری، گ ۲۵۳پ – ۲۵۴پ.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر: نوع خط:نستعلیق.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود: ۱مطالب مختلفی مانند: جهت زخم و… آمده است (گ ۲۵۳ر).
مشخصات اثر: یادداشتهای تملک:
متن یادداشت: محمد شفیع موسوی و مهر او را دارد.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر: ماخذ فهرست: مجلد هفتم، صفحه ۵۳۱۳-۵۳۱۴٫
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده: در نوزده فصل، بدین گونه: ۱٫ در قوتها و محل هر قوتی از بدن و اجناس مرض و علامات آن و دستور علاج مرض بر وجه عام. ۲٫ در سر. ۳٫ در چشم. ۴٫ در گوش. ۵٫ در بینی. ۶٫ در دهان. ۷٫ در حلق. ۸٫ در سینه. ۹٫ در دل. ۱۰٫ در معده. ۱۱٫ در جگر. ۱۲٫ در زهره. ۱۳٫ کلیه و مثانه. ۱۴٫ در روده. ۱۵٫ در خصیه و قضیب. ۱۶٫ در مفاصل. ۱۷٫ در اورم. ۱۸٫ حمی. ۱۹٫ در اغذیه و اشربه و این فصل دو سوم کتاب را دربر میگیرد.
صحافی شده در این جلد: طب، گ ۲۴۱پ – ۲۵۲پ.
موضوع (اسم عام یا عبارت اسمی عام): پزشکی
تاریخ: ۲۰۱۴۰۱۲۵
محل و شماره بازیابی: ۱۶۲۹۱۶
دیدگاهی دارید؟