0

 

همکاری ساواک و موساد


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

این کتاب در مورد شکل گیری ساواک در ایران همکاری این سازمان با موساد سازمان مخوف اطلاعاتی اسراییل نوشته شده است. برقراری ارتباط میان اسرائیل و دستگاه سلطنت پهلوی و گسترش هم‌کاری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اطلاعاتی و نظامی این دو حکومت، انگیزه مهمی برای کوشش‌ها و حضور صهیونیست‌ها در ایران بود.

دولت شاهنشاهی ایران، در اسفندماه ۱۳۲۸ خورشیدی (۱۹۴۹م)؛ یعنی کمابیش یک سال و اندی پس از برپایی دولت اسرائیل، این رژیم را به صورت غیر رسمی و ناآشکار و بدون داشتن سفیر در اسرائیل (دوفاکتو)، رسمی دانست. اسرائیل از دید جایگاه و وضع ویژه خود، به‌ویژه نداشتن راه‌بردهای ژرف و آسیب‌پذیری آن از تهدیدهای امنیتی و تلاش برای تحقق برتری نظامی بر دیگر کشورهای منطقه، به ارتباط‌های امنیتی و اطلاعاتی با کشوری در منطقه نیاز داشت که به پشتوانه آن بتواند خواسته‌ها و هدف‌هایش را برآورد.

ایران از همسایه‏ های کشورهای عربی خاورمیانه بود که شمار فراوانی از اتباع یهودی در آن می‌زیستند و آزادانه در آن‌جا به کارهای مذهبی، فرهنگی، اقتصادی خود می‌پرداختند و از نفوذ و حضور در دستگاه حکومت محمدرضا پهلوی برخوردار بودند و از این‌رو، مناسب‌ترین مکان برای فعالیت اطلاعاتی و عملیاتی اسرائیل به انگیزه تأمین امنیت آن به شمار می‌رفت. بنابراین، نیاز شدید ساواک به آموزش‌ها، ساز و برگ و کارشناسان موساد برای تقویت ساختار خود، زمینه‌ای برای حضور و فعالیت‌های گوناگون موساد در ایران فراهم آورد.

فصل اول کتاب درباره زمینه های همکاری رژیم گذشته ایران و اسراییل و ابعاد مختلف روابط آنها, نیز مخالفت هایی است که متوجه این روابط بوده است .در فصل دوم ابعاد همکاری های ساواک و موساد با توجه به اسناد بررسی و ارزیابی شده است .
در بخش دیگر کتاب, اسنادی مربوط به همکاری موساد و ساواک درج گردیده و در پایان نمونه ای از اصل اسناد و روزشمار وقایع مربوط به موضوع آورده شده است .

توضیحات تکمیلی

نویسنده

تقی نجاری راد

تعداد صفحات

383

حجم (مگ)

3.4

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

نویسنده: تقی نجاری راد
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 380
اندازه کتاب: رقعی – سال انتشار: 1381 – دوره چاپ: 1

دیدگاهی دارید؟