0

 

چشمه روشن


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

کتاب مذکور از جمله کتاب‌هاى ارزنده‏اى است که در پهنه ادب فارسى به ویژه در حوزه نقد ادبى و تاریخ ادبیات نگاشته شده است و به دلیل دقت پژوهشى و ژرف‏نگرى و دامنه کار مؤلف محترم، کتابى در خور ستایش و مثال زدنى است.
زبان متن چشمه روشن، به‌ دلیل‌ تسلط مؤلف محترم‌ به‌ متون‌ کلاسیک‌ برجسته‌ ادب‌ فارسى و ممارست فراوان وى در عالم نویسندگى، ساده و روان و در عین حال استادانه و محکم، و نگارش متن نیز عارى‌‌ از‌ اغلاط دستورى و نگارشى است و از لحاظ سبک زبانى تا حدودى‌ متأثر‌ از سبک و سیاق نوشته ‏هاى شاد‌روان دکتر عبدالحسین زرین‏ کوب است. مؤلف در متن کتاب با وجود استفاده از واژه ‏ها و اصطلاحات زبان‏هایی چون انگلیسى و فرانسوى از واژه‏هاى تخصصى ادب فارسى به خوبى بهره‌گرفته است و براى تفهیم مطلب به مخاطب از روش‌ یادداشت بردارى، حاشیه ‏نویسى‌ و‌گزینش مطالب‌ و‌ تحلیل متون استفاده کرده است. اثر از نظر چاپ نیز‌ در سطح مطلوبی است.
در این‌ کتاب برخى اشعار مهم تعدادى از شاعران – از رودکى تا دوران معاصر – به ترتیب تاریخى، نقد و بررسى شده است.‌ در‌این‌ نقد‌ و‌ بررسى‌ اغلب‌ به‌ صورت‌ ذوقى‌ و‌ گزینشى عمل شده است‌ و‌ همواره‌ سعى‌ شده کلیه خصوصیات‌ سبکى‌ و عناصر زبانى و ادبى و اندیشه شاعر در آیینه یک قطعه از شعر مهم او عرضه گردد. مرحوم یوسفى گاهى در تجزیه و تحلیل اشعار و شاعران از نظریات نقادان شرق و غرب بهره جسته و در برخى موارد نیز وارد حوزه ادبیات تطبیقى شده است.
غلامحسین یوسفی در مقدمه‌ی کتاب درباره‌ی هدف از نگارش آن آورده:
«این کتاب به آن منظور نوشته شده است که دوستداران شعر فارسی با انواع گوناگون آن در طی روزگاران آشنایی بیشتر حاصل کنند و یا شاید در این زمینه آگاهی افزون‌تر به دست آورند و این مقصود با نوعی ارزیابی و نقد عملی صورت گیرد. به‌علاوه چون شعر خوب به دیروز و امروز منحصر نمی‌شود در نظر بوده است از آثار شاعران قدیم تا سرایندگان معاصر به انصاف سخن رود. از این رو در این کتاب خواننده، هم با شعر رودکی روبه‌رو می‌شود و هم با آثار نوگرایان. نویسنده این سطور با برخی یکسونگری‌ها که در محیط ادبی و فرهنگی ما در برخورد با آثار قدیم و جدید دیده می‌شود هم‌داستان نیست و پذیرای هر اثری است که در آن جوهر هنری وجود داشته باشد، به هر سبک و از هر کس.»

توضیحات تکمیلی

نویسنده

غلامحسین یوسفی

تعداد صفحات

859

حجم (مگ)

23

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟