0

 

چند گفتار درباره توتالیتاریسم


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

مفهومی که در کانون این مقالات قرار دارد توتالیتاریسم است . توتالیتاریسم شکل ویژه ای از حکومت دیکتاتوری است و با حاکمیت حزب یکه تاز که خود را متولی یک جهان بینی جامع و مانع میداند ملازم است . قدرت سیاسی در انحصار حزب و حقیقت هم حق انحصاری ایدئولوژی حاکم است .

جامعه مدنی را که میانجی فرد و دولت است همراه با تمامی نهادها و انجمن هایی که ستون فقرات این جامعه هستند از میان بر می دارد و شهروند را یکه و تنها در برابر دولتی قدر قدرت قرار میدهد . توتالیتاریسم خصم بی چون و چرای فردیت است و همه را یکرنگ و همشکل میخواهد .

در عین حال هر گز به انسان آنچنانکه هست رضایت نمیدهد و سودای از نو ساختن انسان را در سر دارد شرط نخست این بازسازی نوعی فراموشی تاریخی است . دولت توتالیتاریستی خاطرات مردم را تیول خود میداند .

انسان ها باید گذشته و خاطرات خود را وا بگذارند و دیروز و امروز و فردا را تنها در آیینه ایدئولوژی تاریخی ببینند , پس ارجی برای زندگی خصوصی فرد قائل نیست و دولت را محق و در واقع مکلف می کند که بر تمامی لحظات زندگی یک یک انسانها نظارت کند و حتی خلوت ذهن آدمی را هم عرصه ای خصوصی نمیداند و اداره آنرا هم در دست قدرت خود میخواهد .

دقیقا به همین خاطر این گونه دولتها صرفا با دشمنان عملی خود نمیستیزند بلکه دشمنان بالقوه و ذهنی خود را نیز میجویند و عقوبت میکنند؛ کارل پوپر در کتاب جامعه باز و دشمنان هگل و فلسفه ی وی را بنیانگذار استبداد و توتاایتاریسم می نامد هر یک از مقالات این مجموعه جنبه یا گوشه ای از این پدیده پیچیده و حیرت انگیز را مینمایانند و مفهوم یا مقوله ای از تاریخ تفکر و حکومت توتالیتاریستی را شرح میدهد.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

سرگی نچایف میلان کوندرا لشک کولاکوفسکی فئودور داستایوفسکی

مترجم

عباس میلانی

تعداد صفحات

187

حجم (مگ)

2.3

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟