0

 

کتاب پژوهی


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

کتاب پژوهی (پژوهش هایی در زمینه ی کتاب و نقد کتاب)

این اثر مشتمل است بر مقالاتی که در طی بیست سال از ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۵ در مطبوعات و نشریات علمی عموماً در نقد و ارزیابی کتاب و بیان اصول و قواعد نویسندگی و پژوهش نوشته شده است. از بهر خدا منویس، کتاب استاندارد، هنر ننوشتن، عمر علمی، حشو قبیح، مرجع تحقیق، فرایند و برایند دانشنامه امام علی و سوگندنامه نویسندگان مسلمان، تعدادی از مقالات برجسته این مجموعه است. دغدغه نویسنده ضابطه‏مند کردن کار نویسندگی و ذکر آسیب‏ها و آفاتی است که جامعه نویسندگان و اهل کتاب را فرا گرفته است. آسیب‏هایی که سطح علم و تحقیق را مدام تنزل می‏دهند.

در این کتاب‌پژوهی، دو بخش مهم به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته‌اند: «کتاب و نویسندگی» و «کتاب‌ها و نویسندگان». در بخش اول کتاب، به مسائلی متنوع در زمینه ادبیات و نویسندگی پرداخته شده است.

این موارد شامل ادبیات ارتجالی و چگونگی پیشرفت از بیشترنویسی به بهترنویسی، حقوق و نقش خواننده در فرایند خلق کتاب، اهمیت یک کتاب استاندارد، ادبیات لافزنی و اثرات منفی آن بر کیفیت ادبیات، مسئله حشو قبیح و تأثیر آن در افت ارزش ادبی یک اثر، و مسائل دیگری از این دست هستند.

بخش دوم کتاب به نقد و معرفی چند کتاب مهم می‌پردازد. این کتب شامل عناوینی همچون “دانشنامه‌ی امام علی (ع)”، “دانشنامه‌ی امامت به گزارش اهل سنت”، “ترجمه‌ی الحیاه”، “دایره‌المعارف تشیّع”، “فرهنگ شاعران زبان پارسی” و “نهج‌البلاغه‌ی الثّانی” هستند. در این بخش، کتب مذکور نقد و بررسی شده و معرفی شده‌اند تا خوانندگان با آثار مهمی که در زمینه مذهب و ادبیات وجود دارند، آشنا شوند.

این کتاب‌پژوهی به تأکید بر اهمیت کتاب و نویسندگی در فرهنگ و ادب فارسی ارائه شده و به دنبال افزایش آگاهی و دانش خوانندگان در این زمینه می‌باشد.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

محمد اسفندیاری

تعداد صفحات

500

حجم (مگ)

7.5

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

مؤلف: محمد اسفندیاری
ناشر: صحیفه خرد
زبان: فارسی
رده‌بندی دیویی: 028
سال چاپ: 1386
نوبت چاپ: 1
تیراژ: 1100 نسخه
تعداد صفحات: 502
قطع و نوع جلد: وزیری (سلفون)
شابک: 9789648635454

دیدگاهی دارید؟