توضیحات
این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شدهاست.
با افزایش روزافزون جمعیت، توسعه دامداریها و بهبود وضعیت تغذیه مردم نیاز به منابع جدید غذایی خصوصاً چربیها و پروتئینهای گیاهی بیشتر احساس میشود. از این نظر جهت تأمین علوفه دام، تحقیقات گستردهای در زمینه زراعت کلزا شروع شده، و کشورهای چین، فرانسه، انگلستان، هند و کانادا پیشگامان کشت و توسعه آن میباشند.
ارقام اولیه کلزا به علت داشتن اسید اوراسیک در روغن و گلوکزینولیتهای سمی در کنجاله کمتر مورد استفاده قرار میرفت. اما هم اکنون ارقام یک صفر، دو صفر که در ارقام سه صفر اسید اوراسیک کمتر از دو درصد و گلوکزینولیتهای سمی کنجاله به ۱۸ تا ۳۰ میکرومول در هر گرم کنجاله رسیده است، برای تهیه علوفه دام مناسب میباشند.
فهرست مطالب کتاب کلزای علوفه ای :
- مقدمه
- کلزای علوفهای
- تولید جهانی
- اهمیت و جایگاه کلزا در ایران
- ارقام کلزا
- مشخصات گیاهشناسی
- مراحل مختلف رشد و نمو
- شرایط محیطی کلزا
- آمادهسازی زمین و تهیه بستر مناسب
- مصرف کودهای شیمیایی
- آبیاری
- تاریخ کشت
- بذر (مقدار، فاصله، عمق و تراکم)
- ترکیبات شیمیایی
- آفات کلزا
- بیماریهای کلزا
- علفهای هرز
- برداشت
- زمان برداشت علوفه کلزا
- سیلو کردن کلزا
- استفاده از سیلو در تغذیه دام
دیدگاهی دارید؟