0

 

گاهشماری ایرانی


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

گاهشماری ایرانی (ادامه ی گاهشماری سه هزار ساله) برای ۵۴٢١ سال

استاد احمد بیرشک بی تردید یکی از معدود خدمتگزاران عاشق فرهنگ و جوانان این مملکت بود. او که ریاضیدان و دانشمندی خودساخته بود و بنیانگذار نخستین گروه فرهنگی (با سرمایه گذاری گروهی از معلمان نخبه) مشهور به مدارس ملی (بخش خصوصی) منحصر به فرد در ایران و جهان است و کتاب های پرشماری را تألیف و ترجمه کرده و مقاله های بی شماری را نگاشته…

در سال های دهه ی آخر عمر (١٢٨۵ تا ١٣٨١) با تلاش ها و سفرها، در گاهشماری ایرانی ضمن روشن ساختن نادانسته های بسیار این تقویم، آن را به صورت دقیق ترین تقویم جهان به مجامع گاهشماری اروپا و امریکا معرفی کرد و نام ایران را در نشریات این مؤسسات، بلند آوازه ساخت.

بیرشک، کتاب «گاهنامه تطبیقی سه هزار ساله» را در سال ١٣۶٢ تألیف کرد و شرکت انتشارات علمی و فرهنگی آن را در سال ١٣۶٧ به چاپ رساند و چاپ دوم آن در سال ١٣٧٢ به انجام رسید.

چاپ سوم آن، کتاب معرفی شده است که در سال ١٣٧٩ در ۵۴۴ صفحه در قطع بزرگ (٣٠*٢١) دو سال قبل از درگذشتش به چاپ رسید. این کتاب علاوه بر تطبیق سالهای هجری خورشیدی و مهی (هجری قمری) و میلادی به هم و تقویمی به نام «تقویم ملی» (با مبدأ ٣٧٣٢ سال پیش) پیشنهادی وی که با سه تقویم یاد شده در طول ۵۴٢١ سال تطبیق داده شده، مطالب بسیار جالبی را در ارتباط با گاهشماری که همه آن ها را با هم در جایی نتوان یافت، آورده است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

احمد بیرشک

تعداد صفحات

653

حجم (مگ)

18

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

مکان چاپ: تهران
ناشر: بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی
تاریخ چاپ: ۱۳۸۰ هجری شمسی
زبان: فارسی

دیدگاهی دارید؟