0

 

کودکی که گنجشک ها را دوست می داشت (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

کودکی که گنجشک ها را دوست می داشت

«میخائیل نعیمه» همه تلاش خود را برای سعادت انسان، تحقق آزادی و زنده کردن قلب و فکر و روح مبذول داشته است؛ از این رو هرگاه از ادبیات نعیمه سخن می گوییم، در حقیقت از فضیلت های انسانی و اندیشه های ارزشمند وی که همه مسائل انسان و زندگی را فرا می گیرد، پرده برمی داریم. داستان پسری که گنجشک‌ها را دوست می داشت، یکی از داستانهای زیبا و تاثیرگذار این نویسنده نامدار لبنانی است. از شما دعوت می کنم این داستان زیبا را بشنوید.

جنایتی در ده اتفاق افتاده بود و همه به هیجان آمده بودند، مقتول یکی از جوانان ده بود، تنها فرزند پدر و مادرش و قاتل کودکی ۱۳ ساله و چهارمین فرزند خانواده. پدر قاتل از مردم خوش‌نام ده بود…

یکی می گفت من گفته بودم این بچه خطرناک است و عاقبت آدم می کشد. زنی می گفت: این بچه از اولش بدیمن و نحس بود، روزی که به دنیا آمد، یکی از گاوهایشان مرد. هرکس چیزی می گفت و نظری می داد…

درباره نویسنده:
میخائیل نعیمه، متولد سال ۱۸۸۹ میلادی در بسکنتای لبنان، نویسنده و شاعر بود. وی با انتشار تألیفاتی به دو زبان عربی و انگلیسی توانست به جایگاه ادبی شایسته ای دست یابد.
ادبیات از دید گاه میخائیل نعیمه پرده برداشتن از همه نیازها، روحیات و آرمان های انسان، با رویکردی صادقانه و زیباست؛ و اخلاق مجموعه ای از اصول و مبانی است که ناظر بر فرایند زندگی و کمال و سعادت انسان است.
در آثار نعیمه ارتباط و انسجامی عمیق میان ادبیات و اخلاق است که از آبشخور اندیشه ای واحد سرچشمه می گیرد و اهداف مشترکی را دنبال می کند؛ اهدافی همچون: خودشناسی، شناخت نهفته های انسان و هدف از وجود که به معرفت خداوند و یکی شدن با او منتهی می شود.
ادبیات و اخلاق در آثار نعیمه تنها در عنوان از یکدیگر جدایند؛ چرا که وی پیوندی عمیق با مسائل عمومی داشت و در یاری کردن اخلاق و هنجارها و در طلیعه آن ارزش‌های آزادی و احترام به انسان و حقوقش، سخت پایداری می ورزید.
نعیمه ادیبی متفکر و اخلاقگراست؛ با احساساتی سرشار از معرفت و اخلاق عالی. ادبیات نعیمه، آیینه ای بی غبار از اندیشه ها و عواطف و دردها و آرزوهای او و بازتاب دهنده حقیقی جامعه و حوادث آن است.
ادبیات نعیمه رسالتی والا و بیدار در پویایی و بالندگی وجدان بشری و بیدار کردن وجدان انسانی و توسعه و شکوفایی فضیلت های اخلاقی دارد. همچنین تعبیری از نفس بشری و انتشار خیر و فضیلت ها و پای‌بندی به ارزش های انسانی است.
دوری وی از مردم و ازدواج نکردنش، بیانگر آرمان‌خواهی او در رسیدن به شناخت زندگی و خالق آن است؛ چرا که از دیدگاه او، زندگی زناشویی مانع رسیدن به این هدف است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

میخائیل نعیمه

گوینده

امید زندگانی
تهیه‌کننده رادیویی
شهلا نیساری
سردبیر رادیویی
تراب زمانی حاجی بابا

حجم (مگ)

6

مدت زمان (دقیقه)

20

دیدگاهی دارید؟