0

 

زندگینامه علامه سید محمدحسین قاضی طباطبایی (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

زندگینامه علامه سید محمدحسین قاضی طباطبایی

علامه اجازه نمیداد کسی دست ایشان را ببوسد؛ هیچ گاه از خود تعریف نمیکرد. نسبت به اهل و عیال و خانواده بسیار مهربان بود. سؤال هیچکس را بدون جواب نمی گذاشت. گاهی که استاد خطاب میشد، میفرمود این تعبیر را دوست ندارم، ما اینجا دور هم جمع شده ایم تا با کمک و همفکری، معارف اسلام را دریابیم. و خلاصه این بزرگمرد الهی عصاره ای از تمام اخلاقیات نیکو و ویژگیهای حسن را دارا بود و شنیدن این بخش از حکایت های شنیدنی را به همراهان همیشگی خودتوصیه می کنیم.

در آخرین روز سال ۱۳۲۱ هجری ‌قمری خداوند به سیدمحمد قاضی طباطبایی فرزندی هدیه داد که نامش را سیدمحمدحسین گذاشت؛ سیدمحمدحسین همان‌طور که روش درسی آن روزها بود،به فراگیری قرآن پرداخت. پس از طی دوران تحصیل، راهی مدرسه طابیه تبریز شد تا آنکه…

علامه طباطبایی، در سال ۱۳۳۳ هجری ‌شمسی نگارش تفسیرالمیزان اثر بزرگ خویش را آغاز کرد و ۱۷ سال طول کشید تا آن را به پایان برساند؛ اثری جالب و دلنشین که نظیر آن تا به حال نوشته نشده است. به عقیده آیت‌الله العظمی خویی، علامه برای نوشتن این اثر، خود را تصفیه کرده بود. شهید مطهری هم می‌گوید: «همه تفسیرالمیزان با فکر نوشته شده… من معتقدم بسیاری از این مطالب از الهامات غیبی است. کمتر مشکلی در مسائل اسلامی و دینی برایم پیش آمده که کلید حل آن را در تفسیرالمیزان پیدا نکرده باشم.»
یکی از اثرات ماندگار علامه، مباحثات وی با پروفسور کربن استاد دانشگاه و اسلام‌شناس غربی بود. مباحثه بین پروفسور کربن و علامه طباطبایی از سال ۱۳۳۶ هجری ‌شمسی شروع شد و بیش از ۲۰ سال ادامه پیدا کرد که نتایج این مباحثات به چهار زبان فارسی، عربی، فرانسه و انگلیسی منتشر شده است. روزی علامه در بین صحبت‌هایش به پروفسور گفت: « … در اسلام هر وقت انسان حالی پیدا کند، می‌تواند خدا را بخواند. چون همه مکان‌ها بدون استثناء محل عبادت است. اما در دین مسیح این طور نیست. عبادت حتما باید در وقت معینی (روز یکشنبه) و در مکان معینی (کلیسا) انجام شود؛ در غیر این صورت باطل است. او باید تا روز یکشنبه که کلیسا باز می‌شود صبر کند.» پروفسور کربن جواب داد: «بلی، این اشکال در دین مسیح وجود دارد.» علامه طباطبایی ادامه داد: « هم‌چنین در دین مسیح خدا اسماء حسنا ندارد و جز الفاظ خدا،‌ اله و اب نام دیگری ندارد.»

توضیحات تکمیلی

نویسنده

عاطفه مشهدی فراهانی

گوینده

مهدی کاروند
ترجمه / اقتباس شنیداری
عاطفه مشهدی فراهانی

حجم (مگ)

19

مدت زمان (دقیقه)

60

دیدگاهی دارید؟