0

 

به صحرا شدم (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

به صحرا شدم

به نقل از ادیبان و تاریخ نگاران، ابعاد مختلف شخصیت و زندگی «شیخ فریدالدین عطار نیشابوری» همیشه در هاله‌ای از ابهام بوده است. درباره‌ی تولد، تحول فکری و حتی مرگ او روایات متعدد و متناقضی وجود دارد که گاه با افسانه‌پردازی آمیخته شده است. ازاین‌رو روایت زندگی این شاعر و عارف ایرانی در قالب کتاب گویا بسیار شنیدنی است.

«به صحرا شدم» روایتی از زندگی «فریدالدین‌ ابوحامد محمد عطّار نیشابوری» (۵۴۰–۶۱۸ هجری قمری) است. عطّار یکی از عارفان، صوفیان و شاعران ایرانی سترگ و بلندنام ادبیات فارسی است.

در زمان سلطنت «سلطان سنجر» مردم نیشابور به بیماری وبا دچار می‌شوند. در همان زمان «ابراهیم عطار» و خانواده‌اش در نیشابور هستند. سلطان سنجر، ابراهیم عطار را به قصر خودش فرامی‌خواند و به جای او پسرش «محمد فریدالدین» به مداوای مردم مشغول می‌شود.
«ترکان غٌز» به نیشابور حمله و شهر را تصرف می‌‌کنند. محمد عطار به هندوستان می‌رود تا در آنجا بیشتر بیاموزد. او بعد از چندین سال اقامت در هندوستان، دختری را به همسری انتخاب می‌کند و با او به نیشابور بازمی‌گردد. عطار نیشابوری کتاب‌های «مصیبت‌نامه»، «اسرارنامه»، «الهی‌نامه» و «منطق الطیر» را می‌نویسد.
پدر محمد فریدالدین از دنیا می‌رود و او دچار پریشانی می‌شود. بعد از مدت کوتاهی همسرش نیز به رحمت ایزدی می‌پیوندد و او گورستان‌نشین می‌شود. همه استادان و اطرافیان محمد عطار سعی می‌کنند او را از این حال بیرون بیاورند، اما موفق نمی‌شوند. تا اینکه «صفورا»، دختر یکی از استادان محمد که روزگاری عاشق محمد عطار بوده، به دیدار او می‌رود و او را هشیار می‌کند و عطار نیشابوری او را به همسری برمی‌گزیند.
«جلال الدین محمد بلخی» به نیشابور می‌آید و با عطار نیشابوری ملاقات می‌کند و این ملاقات بر «جلال‌الدین» تأثیر بسیاری می‌گذارد.
با حمله وحشیانه مغولان به شهر نیشابور، صفورا برای دفاع از خود، سردار مغول را از بین می‌برد و خودش کشته می‌شود. دو تن از مغولان وحشی به حریم خانقاه وارد شده و عطار نیشابوری را با وضعی شنیع، به دنبال خود می‌برند تا او را در بازار بفروشند….

توضیحات تکمیلی

نویسنده

سعید تشکری

عوامل

کارگردان
همایون ایران پوی
ترجمه / اقتباس شنیداری
سعید تشكری
تهیه‌کننده رادیویی
شهریار کرمی
سردبیر رادیویی
جهانشاه آل محمود
افكتور
فرشاد آذرنیا
صدابردار
امیر میریان

گویندگان

مهدی گیاهی , اسماعیل بختیاری , فریبا طاهری , هرمز سیرتی , مهدی صباغی , پیام حسینیان , پری امیرحمزه , عباس شادروان , بیوك میرزایی , رضا خندان , مصطفی عبداللهی , حبیب بختیاری , صمد پل سنگی , مسعود زنوزی راد , احمد ایرانی خواه , عباس وفایی , قربان نجفی , هنگامه محمودی , محمد پورحسن , بهناز بستان دوست , سیامك صفری , نورالدین شجره , محمد باقر كریم پور , فریبا متخصص , نورالدین جوادیان , علی زرینی , احمد شمس آصف , حمیدرضا هدایتی , محمد آقامحمدی , بهرام سروری نژاد

حجم (مگ)

64

مدت زمان (دقیقه)

200

دیدگاهی دارید؟