0

 

از اسرائیل چه می دانیم؟ (صوتی)

این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

از اسرائیل چه می دانیم؟

این کتاب در رابطه با تاریخ و ریشه‌های تشکیل کشور اسرائیل است.
نویسنده تلاش نموده تا با تهیه‌ی منابع بی‌طرف و مطمئن از مرکز فدرال آموزش سیاسی آلمان و اسناد مذاکرات صلح سازمان ملل متحد، بخش تاریخی این کتاب را تکمیل کند. در بخش اقتصادی و سیاسی برای آنکه تمامی واقعیت را برای مخاطب خود شرح دهد، به وب‌سایت رسمی دولت اسرائیل، وزارت امور خارجه‌ی این کشور و پارلمان اسرائیل در ارتباط با سیستم اقتصادی و سیاسی این کشور مراجعه نموده و تلاش کرده تابه هر سؤالی را که ممکن است در ذهن مخاطب شکل بگیرد، پاسخ دهد.
نویسنده معتقد است که مشکل، نه یهودیت و نه اسرائیل و نه جنبش صهیون، بلکه تفکرات شوونیستی عربی، ایرانی و ترک است که سال‌هاست اجازه نداده صلح در خاورمیانه حاکم شود.
حلّ مشکل فلسطین و اسرائیل و ایجاد دو کشور مستقل در همسایگی یکدیگر می‌توانست سال‌ها پیش اتفاق بیفتد، اگر جریان‌های رادیکال عربی در دهه‌های ۱۹۳۰ الی ۱۹۹۰ با استفاده‌ی ابزاری از مذهب و پرورش تفکرات قوم‌گرایانه، مردم کشورهای عربی را برای جنگ با اسرائیل بسیج نمی‌کردند. البته که بی‌شک دخالت‌های خارجی هم در اتفاقات خاورمیانه بی تأثیر نبوده است، اما به قول معروف تا فردی خودش تمایل به انجام کاری نداشته باشد هیچکس نمی‌تواند او را به انجام آن عمل وادار کند. پس هرچند که بیگانگان برای حفظ منافع خود تلاش‌های فراوانی انجام داده‌اند، اما تمامی آنچه در خاورمیانه اتفاق افتاده تنها به دلیل تمایل حاکمان خود منطقه بوده است.
متأسفانه افراط‌گرایی گروه‌های تندرو در جهان عرب و از زمان انقلاب اسلامی در ایران، سپاه پاسداران و مواضع ضد یهودی و ضد اسرائیلی‌اش، عاملی شده تا در اسرائیل نیز به‌خصوص در دهه‌های اخیر، راست‌گرایان در سیاست و جامعه دست بالا را بگیرند. باید گفت تداوم وضع موجود نه‌تنها آینده‌ی خوبی را برای ما به همراه نخواهد داشت، بلکه با تداوم این وضعیت امکان برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطین دورتر خواهد شد. متأسفانه در این میان تنها مردم بی‌گناه دو طرف هستند که قربانی سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌ی جریان‌های تندرو حاکم در کشور خود و در خاورمیانه می‌شوند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

احسان ابری

گوینده

فاطمه نعمتی

حجم (مگ)

133

مدت زمان (دقیقه)

700

دیدگاهی دارید؟