0

 

جشن (صوتی)


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

جشن

«جشن» با بن مایه طنز گروتسک، داستان ساده، اما پرکششی را روایت می کند.

ماجرا از این قرار است که در یک آبادی قرار است جشنی روستایی برگزار شود و سه مباشر از سه روستا برای شرکت در این جشن به روستای مجاور می‌روند، اما از جشن خبری نیست و ….

«اسلاومیر مروژک»، تابناک‌ترین چهره‌ی ادبیات نمایشی و طنزپرداز معاصر لهستان، نام‌آور عرصه‌ی «کمدی گروتسک» در تئاتر پیشرو امروز اروپا، در سال ۱۹۳۰ در حومه‌ی شهر «کراکوی» به دنیا آمد.
وی در دبیرستان با نقاشی، به ویژه کاریکاتور و نگارش داستان‌های کوتاه طنز، کار هنری –ادبی خود را آغاز کرد. در دانشگاه معماری خواند و سپس به مطالعه زبان‌های شرقی پرداخت و در کنار این همه، روزنامه‌نگاری کرد و نقاشی و نقد کتاب و نمایش نوشت و از همه مهم‌تر، داستان‌های کوتاه طنزی را به رشته تحریر درآورد؛ چنان‌که خیلی زود نامش برسر زبان‌ها افتاد.
در سال ۱۹۷۵ نخستین مجموعه داستان‌های کوتاهش را با عنوان «فیل» به چاپ رساند که خیلی زود به دیگر زبان‌ها نیز ترجمه شد و نامش نه فقط در اروپا که در دیگر قاره‌ها در محافل ادبی می درخشید. (از جمله در ایران، این اثر در سال ۱۳۴۶ به چاپ رسید.)
«فیل» جایزه‌های ادبی بسیاری را نصیب نویسنده‌اش کرد و مروژک چند سالی پس از آن (۱۹۵۸) نخستین نمایش‌نامه اش را منتشر کرد: «پلیس»؛ طنزی اجتماعی – سیاسی، گزنده، بدیع و شگفت آور!
مرژوک، بیش از بیست نمایش‌نامه کوتاه و بلند نوشت و چند مجموعه داستان کوتاه را عرضه کرد، اما شگفت‌آور این‌که همگی آن‌ها از درون‌مایه‌های یکسان و مضامین طنز بدیع و شگفت‌آور برخوردارند که خود نشان از اندیشه والا و منسجم این نویسنده دارند.
آثار نمایشی مروژک، همگی، در جامه‌ی طنزی تلخ و گزنده (و همیشه گروتسک) سخن از جامعه‌ی جهانی می‌گویند و به شکل شگفت‌آوری به‌روز می‌شوند.
در همه‌ی این آثار، مروژک طنز خود را بر «دوگانه های ناهمساز» (پارادوکسال)، میان «بود و نبود» انسان معاصر در جامعه امروزین و موقعیت‌های کنونی بنا می گذارد.
تئاتر امروز، تئاتر موقعیت‌پرداز است و اسلاومیر مروژک، یکی از موقعیت‌پردازترین نمایش‌نامه نویسان تئاتر معاصر است.
مروژک در آثار خود موضوعات تخیلی را با واقعیت‌های سیاسی و تاریخی ترکیب کرده و نوعی طنز سیاه را پدیدمی‌آورد که در اروپای شرقی طرفداران زیادی دارد.
***
در صدای نقد می‌توانید گفت‌وگوی زنده یاد صدرالدین شجره را با مترجم نمایش‌نامه «جشن»، داریوش مؤدبیان و تهیه کننده برنامه، محمد مهاجر، درباره اثر بشنوید.
همچنین در این کتاب گویای نمایشی:
داریوش مودبیان در نقش اولی
صدرالدین شجره در نقش دومی
رضا عمرانی در نقش سومی
ایفای نقش می کنند.

*نمایشنامه
Zabawa(۱۹۶۲)

توضیحات تکمیلی

نویسنده

اسلاومیر مروژک

عوامل

کارگردان
صدرالدین شجره
ترجمه / اقتباس شنیداری
داریوش مودبیان
تهیه‌کننده رادیویی
محمد مهاجر
سردبیر رادیویی
محمد امیریاراحمدی
افكتور
فرشاد آذر نیا
صدابردار
علی حاجی نوروزی

گویندگان

داریوش مودبیان , صدرالدین شجره , رضا عمرانی

حجم (مگ)

40

مدت زمان (دقیقه)

120

دیدگاهی دارید؟