0

 

حریم علف های قربت


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

حریم علف های قربت

حریم علف های قربت – سلوک معنوی در روزگار کنونی” آن گونه که نویسنده اش در مقدمه ی «سراسر سهرابی اش» عنون نموده، “… حاصل قبض و بسط ها، روند و آیندهای آونگ آسا،حیرت ها، تلاطم ها، تاملات و تتبعات راقم{سطورش} در سالیان اخیر ..”(ص۲) بوده است؛ و می خواهد لختی از دغدغه های کسانی که ” ذهن و زبانشان دیگرگون گشته، در فرآورده های معرفتی جهان جدید به دیده ی عنایت می نگرند و نسبت بدان ها گشوده اند؛ در عین حال دل مشغول ساحت قدسی هستی و سامان بخشیدن به زیست معنوی و سلوک باطنی خویش اند…”(ص۲) را پوشش و پاسخ گو باشد.

از مقدمه کتاب: «ای شبیه/ مکث زیبا/ در حریم علف های قربت!/ در چه سمت تماشا/ هیچِ خوشرنگ/ سایه خواهد زد؟/ کی/ انسان/ مثل آواز ایثار/ در کلام فضا کشف خواهد شد؟»
مدتهاست دلمشغول حدود و ثغورِ سلوک معنوی در زمانۀ پر تب و تاب کنونی ام؛ روزگاری که به تعبیر ماکس وبر راززدایی شده و امر قدسی بسان گذشته، میان آسمانِ حقیقت فاش نمی درخشد و به سهولت از پنجره به ضمیر مشتاقان نمی تابد.
از پنج سال پیش بدین سو، تاملات و یافته هایم در این باب را در قالب مقالاتِ « طرحواره ای از عرفان مدرن» ریخته ام. دراین جستارها که تا کنون هشت قسمت از آنها منتشر شده، با وام کردن و بر ساختن مفاهیمی چون « سالک مدرن»، «ایمان آرزومندانه»، « کورمرگی»، « مرگ هراسی»…. مؤلفه های مختلفِ سلوک معنوی و باطنی به روایت خویش را تبیین کرده ام.
از بخت بلندم، به پیشنهاد مشفقانۀ دوستانِ عزیز و همدل، از چند سال پیش، توفیق برگزاری دوره های موسوم به « پیام عارفان برای زمانۀ ما» را در شهر تورنتو یافته ام. تا کنون، سه دورۀ پانزده جلسه ای از این ادوار برگزار شده است.
کتاب پیش رو، متن منقح و ویرایش شدۀ دورۀ سوم از این سلسه جلسات است، با محوریت مباحثِ خودشناسانه و خودکاوانه. مقولات و مضامین سلوکی و اگزیستانسیلی نظیر: غم، سکوت، مرگ، عشق، بی زمانی، بی خودی، باخودی، دعا، خشم، حسد، فروتنی، آفات زبان، قضاوت، عادات ذهنی… درفصول هشت گانۀ این درسگفتارها به بحث گذاشته شده اند.
در القاء و تقریر مطالب، افزون بر تجربۀ زیسته ام، از آثار انسانهای معنویِ بزرگی چون جلال الدین رومی، حافظ شیرازی، سهراب سپهری، کریشنا مورتی، اکهارت توله… بهره های فراوان برده ام. افزون بر این، در فصل اول در بحث از مفهوم «زمان»، از آراء ایمانول کانت، فیلسوف بزرگ قرن هجدهم استفاده کرده ام.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

سروش دباغ

تعداد صفحات

233

حجم (مگ)

6.7

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

کتابخانه فانوس

دیدگاهی دارید؟