0

 

راهنمای خواندن انواع خطوط کوفی بر روی سکه‌ها، کتیبه‌ها، کتاب‌ها، سفال، فلزکاری و غیره


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

راهنمای خواندن انواع خطوط کوفی

کتاب نایاب “راهنمای خواندن انواع خطوط کوفی بر روی سکه‌ها، کتیبه‌ها، کتاب‌ها، سفال، فلزکاری و غیره” اثری تالیف یافته توسط دبیر سابق موسسه سکه‌شناسی ایران، آقای محمد مشیری می‌باشد.

ایرانیان شرافتمند و فرهنگ‌دوست، پس از سقوط ساسانیان و استیلای اعراب بر سرزمین مادری خویش، کوشیدند تا حد امکان در حفظ و نگهداری آثار فرهنگی و ادبی خود کوشا باشند. از همین روی است که برخلاف دیگر سرزمین‌هایی که به زیر یوغ اعراب رفته و عرب‌زبان شدند، ایران بزرگ همچنان پارسی‌زبان باقی ماند.

باری دشواری الفبای پهلوی در یادگیری، باعث شد تا این الفبا در شمار آثار باقی مانده قرار نگیرد و از دست برود. اما دیوان‌سالاران و دبیره‌نویسان ایرانی که می‌دانستند آبی از بادیه‌نشینان عرب گرم نخواهد شد، خود دست به کار شدند تا برای نوشتن، الفبایی بسازند. الفبای کوفی با اقتباس از الفبای پهلوی ساخته شد که آن نیز به دلیل دشوار بودن -همچون الفبای پهلوی- به مرور بلااستفاده ماند. اما الفبای دیگری که امروز به عنوان الفبای فارسی می‌شناسیم، با بهره‌گیری از الفبای مانوی ساخته شد که تا امروز نیز قابل استفاده است:

اما الفبای کوفی، با وجود آن که قرن‌هاست دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، اما در همان دوران استعمال، باعث مکتوب گردیدن آثار بسیاری گشت. امروزه هزاران کتاب و کتیبه و سفال‌نبشته و سکه و… از سده‌های نخستین هجرت باقی مانده که به خط کوفی نگارش یافته است. لذا برای باستان‌شناسان، زبان‌شناسان و مورخان، آموزش و یادگیری این الفبا بسیار مهم می‌باشد. با فهم این الفبا می‌توان هزاران آثار به‌جای مانده از آن دوران را بازخوانی کرد.

این کتاب، اثری بسیار کهن‌سال و نایاب است. کتاب حاضر اسکن‌شده از روی نسخه‌ای است قدیمی، چاپ سال ۱۳۵۴ خورشیدی که توسط کاربران فرهیخته و فرهنگ‌دوست کافه‌کتاب، برای استفاده و بهره‌برداری همگان، بارگزاری شده است.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

محمد مشیری

تعداد صفحات

55

حجم (مگ)

0.6

نوع فایل

اسکن شده

دیدگاهی دارید؟