0

 

ناموس!

این کتاب به دلیل قوانین سایت قابل دریافت نیست.


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

در این دفتر آسو، با توجه به ضرورت گفتن و شنیدن از قتل‌های ناموسی، از منظرهای مختلف به زن‌کشی به بهانه‌ی ناموس و غیرت پرداخته‌ایم، به این امید که نوشتن از خشونت‌ها، راهی به سوی شکستن سکوت پیرامون آن باز کند.

در این مجموعه، مریم فومنی در مقاله‌ای با عنوان «هم‌دستی قانون، مذهب و مردسالاری، برای زن‌کشی به بهانه‌ی ناموس» نگاهی داشته به وضعیت قتل‌های ناموسی در نقاط مختلف ایران و نقش قانون، مذهب و جامعه‌مدنی را در ترویج یا کاهش این قتل‌ها بررسی کرده است. او در گفت‌وگو با فعالان زن عرب، بلوچ و کرد، تلاش کرده تا به این خشونت‌ها از منظر زنانی نگاه کند که بیشتر از دیگران در معرض و شاهد این قتل‌های ناموسی بوده‌اند.

منصوره شجاعی در گفت‌وگو با سعید پیوندی ریشه‌های فرهنگی و طبقاتی قتل‌های ناموسی در ایران را بررسی کرده و به دلایل انفعال مدنی در واکنش به این خشونت‌ها پرداخته است. سعید پیوندی در این مصاحبه درباره‌ی تغییر جغرافیای قتل‌های ناموسی از مناطق جنوبی و جوامع عشیره‌ای به شمال ایران توضیح می‌دهد و به تن دادن زن به فرهنگ حامی غیرت مردانه می‌پردازد.

بهنام دارایی‌زاده، از نگاه حقوقی زن‌کشی‌های ناموسی را بررسی کرده و نشان می‌دهد که چطور قانون با قدرت گرفتن از فقه اسلامی، راه را برای کشتن زنان به بهانه‌ی ناموس باز می‌کند. او همچنین لایحه‌های جدیدی را که در دستور کار مجلس و دولت هستند از این منظر بررسی کرده  و می‌گوید که در این لایحه‌ها نیز نقطه‌ی روشنی برای توقف قتل‌های ناموسی دیده نمی‌شود.

منصوره شجاعی و عسل باقری، ردپای ناموس و غیرت را در ادبیات فارسی و سینمای ایران دنبال کرده‌اند. مروری بر کتاب «جنایت خاموش: بررسی قتل‌های ناموسی در ایران» نوشته‌ی زنده‌یاد پروین بختیاری، و بررسی نقش نهادهای غیررسمی و جوامع محلی در توقف قتل‌های ناموسی، از دیگر مطالب این دفتر آسوست. همچنین در یک سلسله مقاله و مصاحبه مسئله قتل‌های ناموسی در کشورهای ترکیه، افغانستان، لبنان، سوریه و کردستان عراق و همچنین کشورهای غیرمسلمان بررسی شده است. در این مطالب فعالان مدنی و پژوهشگران کشورهای همسایه از قوانین معطوف به قتل‌های ناموسی گفته‌اند و توضیح می‌دهند که رسانه‌ها و جامعه‌ی مدنی چه راهکارهایی برای توقف این خشونت‌ها‌ در پیش گرفته‌اند و در این مبارزه به کجا رسیده‌اند.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

مریم فومنی و منصوره شجاعی

حجم (مگ)

1.2

نوع فایل

تایپ شده

شناسنامۀ کتاب

تعداد صفحات

136

دیدگاهی دارید؟