0

 

روز استقلال


این کتاب را به کتابخانه مورد علاقه خود بیفزایید.

توضیحات

روز استقلال

رمان علمی-تخیلی روز استقلال که در عین حال مضمون اصلی فیلمِ روز استقلال (۱۹۹۶) به شمار می‌آید، شرحی است از جنگ سیارات و حمله موجودات فضایی به زمین که با هدف نابودی نسل بشر صورت می‌گیرد.

فیلمِ “روز استقلال” جز عظیم ترین فیلمهای ساخته شده تا سال ۱۹۹۶ و مادر تمام آثاری محسوب می شود که تصویری از آخرالزمان (پایانِ دنیا) و حملات موجودات بیگانه را در برابر چشمان تماشاگر تداعی می کند و بر طبق اصول رایج فیلمهای پرحادثه ای هالیوود، نهایتا با پیروزی خیر بر شر، داستانی از نوع نجات بشر در مقابل عوامل ناشناخته را عرضه می نماید. موجودات فضایی و نزاع بین کرات آسمانی با اسرار پر رمز و راز آن، جبهه تازه ای است که سینمای آمریکا مجددا کشف کرده؛ سینمایی که با گذشت زمان و توسل جستن به تکنیکهای پیشرفته، از مرحله ساده و کم خرج بودن به فیلمهای پرهزینه امروزی تبدیل گردیده است.

این فیلم کاملا نقطه مقابل فیلمهایی در ردیف برخورد نزدیک از نوع سوم محسوب می شود و بازگشتی به تریلرهای پر زرق و برق و جنون آمیزی مانند جنگ دنیاها، روزی که زمین از حرکت ایستاد، وقتی دنیاها با هم تصادف می کنند و از این قبیل دارد. داستانهایی که در آن موجودات فضایی هیچ تمایلی برای رفتار دوستانه و اتحاد از خود نشان نمی دهند و هدفشان فقط نابودی نسل بشر و و سلطه مطلق بر منابع زمینی است.

در مورد روال داستان این مشکل وجود دارد که آیا رمانی تا این حد شبیه به فیلمنامه می توان نوشت یا نه؟ این کارِ به ظاهر پیچیده با کمک و همیاری سه متخصص یعنی استیون ماستاد (نویسنده)، رولاند امریچ (کارگردان و نویسنده فیلمنامه) و دین دولین (تهیه کننده فیلم) انجام شده که نقش اساسی را در این بین استیون ماستاد بر عهده داشته است. وی با همفکری کارگردان و درنظرگیریِ دکوپاژهای فیلم، موضوع اصلی را در قالب کلمات بطرزی عالی بیان کرده و قلم استادانه اش چنان بر صفحه کاغذ هنرنمایی می کند که هنگام مطالعه، صحنه های فیلم در برابر چشمان تماشاگر، زنده و ذهنیت وی را نیز به طرف اعماق فیلم سوق می دهد. پس می توان اذعان داشت که رمان روز استقلال نه تنها شبیه یک فیلمنامه و درواقع خود فیلمنامه می باشد.

توضیحات تکمیلی

نویسنده

استیون ماستاد

مترجم

علیرضا هاشمی پور

تعداد صفحات

163

حجم (مگ)

2

نوع فایل

اسکن شده

شناسنامۀ کتاب

دیدگاهی دارید؟