توضیحات
این کتاب ویژه طرح بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پژوهشکده خودکفایی و امنیت غذایی به صورت رایگان منتشر شدهاست.
دیرینه کشت برنج در کشور به سالهای بسیار قبل باز میگردد و در زمان کنونی این محصول توانسته است نقش مهمی را در جیره غذایی پیدا نماید. تولید برنج در کشور در مقایسه با سایر کشورهای تولیدکننده از متوسط عملکرد قابل قبولی برخوردار است اما به دلیل افزایش مصرف سرانه آن و همچنین رشد جمعیت الزام مینماید تولید را افزایش داد.
به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی مورد نیاز برای کشت و محدودیت در افزایش سطح زیر کشت در کشور، مناسبترین شیوه جهت افزایش تولید، بالا بردن عملکرد در واحد سطح میباشد. عملیات بهسازی و آمادهسازی اراضی ،شناسایی ارقام مناسب فراخور شرایط منطقه، مبارزه با آفات و بیماریها، تغذیه و حاصلخیزی خاک و برداشت محصول و ،فرآوری آن از مهمترین عوامل تاثیر گذار در افزایش عملکرد در واحد سطح میباشند.
سرفصلهای کتاب راهنمای برنج :
جلد اول: آمادهسازی زمین و کاشت برنج ۱
نویسنده: بهمن امیری لاریجانی
- کلیات
- مورفولوژی برنج
- مراحل رشد و نمو برنج
- اکولوژی برنج
- فیزیولوژی برنج
- پرورش نشا و نشاکاری برنج به روش سنتی
جلد دوم: آمادهسازی زمین و کاشت برنج ۲
نویسندگان: بهمن امیری لاریجانی، حمید آقاگلزاده، یزدان رمضانپور
- پرورش نشا جعبهای
- خاکورزی و عملیات آمادهسازی زمین شالیزاری
- نشاکاری با ماشین نشاکار
- کشت مستقیم برنج
جلد سوم: آفات و بیماریهای برنج
نویسندگان: فرزاد مجیدی، فریدون پاداشت
- آفات مزارع برنج
- بیماریهای مزارع برنج
جلد چهارم: برداشت و پس از برداشت برنج
نویسنده: حمید آقاگلزاده
- کلیات و مقدمات
- رتون
- برداشت برنج
- ماشینهای برداشت غیرمستقیم
- ماشینهای برداشت مستقیم برنج
- آزمون و ارزیابی کمباینها
- انتخاب کمباین
- فرآیند خشک کردن برنج
- فرآیند تبدیل برنج
- صنایع تبدیلی برنج
جلد پنجم: ارقام مختلف برنج را بهتر بشناسیم
نویسندگان: مسعود غلامی، علی فاتحی عبدالملکی
- طبقهبندی برنج
- گیاهشناسی برنج
دیدگاهی دارید؟